Rýže vařená spolu s orestovaným mletým masem, nastrouhanou mrkví a podávaná s parmazánem je jednoduchou pochoutkou, která je vhodná pro celou rodinu!
Co budete potřebovat
- 500 g libového (alespoň 80 %) mletého hovězího masa
- 1 malá cibule, nakrájená
- 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
- 1/4 lžičky pepře
- 1 šálek nevařené rýže arborio nebo dlouhozrnné bílé rýže
- 3,5 šálků hovězího vývaru
- 1/2 šálku nastrouhané mrkve
- 1/2 šálku strouhaného čerstvého parmazánu
- 3 lžíce nasekané čerstvé pažitky
Postup
- Ve velké nepřilnavé pánvi restujte hovězí maso, cibuli, česnek a pepř na středně vysokém ohni 5 až 7 minut za občasného míchání, dokud není maso důkladně propečené; v případě potřeby sceďte tuk.
- Vmíchejte rýži a za stálého míchání vařte 2 minuty.
- Vmíchejte vývar a přiveďte směs k varu.
- Snižte teplotu na středně nízkou.
- Zakryjte pokličkou a vařte 10 minut.
- Vmíchejte mrkev.
- Vařte nezakryté dalších 5 až 7 minut nebo dokud se tekutina nevstřebá.
- Sundejte pánev ze sporáku.
- Vmíchejte sýr.
- Zakryjte pokličkou a nechte 3 minuty stát.
- Posypte čerstvou pažitkou.
Vyzkoušejte i naše výborné recepty na rizoto jako z Itálie pro každodenní vaření. Užijte si toto jednoduché a rychlé jídlo!