Rizoto s mletým masem, mrkví a parmazánem

Rizoto s mletým masem, mrkví a parmazánem
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 3

Rýže vařená spolu s orestovaným mletým masem, nastrouhanou mrkví a podávaná s parmazánem je jednoduchou pochoutkou, která je vhodná pro celou rodinu!

Co budete potřebovat

  • 500 g libového (alespoň 80 %) mletého hovězího masa
  • 1 malá cibule, nakrájená
  • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 šálek nevařené rýže arborio nebo dlouhozrnné bílé rýže
  • 3,5 šálků hovězího vývaru
  • 1/2 šálku nastrouhané mrkve
  • 1/2 šálku strouhaného čerstvého parmazánu
  • 3 lžíce nasekané čerstvé pažitky

Postup

  • Ve velké nepřilnavé pánvi restujte hovězí maso, cibuli, česnek a pepř na středně vysokém ohni 5 až 7 minut za občasného míchání, dokud není maso důkladně propečené; v případě potřeby sceďte tuk.
  • Vmíchejte rýži a za stálého míchání vařte 2 minuty.
  • Vmíchejte vývar a přiveďte směs k varu.
  • Snižte teplotu na středně nízkou.
  • Zakryjte pokličkou a vařte 10 minut.
  • Vmíchejte mrkev.
  • Vařte nezakryté dalších 5 až 7 minut nebo dokud se tekutina nevstřebá.
  • Sundejte pánev ze sporáku.
  • Vmíchejte sýr.
  • Zakryjte pokličkou a nechte 3 minuty stát.
  • Posypte čerstvou pažitkou.
Rýže s orestovaným mletým masem, nastrouhanou mrkví a sýrem, ozdobená čerstvou pažitkou a servírovaná v misce s vidličkou.
www.bettycrocker.com

Vyzkoušejte i naše výborné recepty na rizoto jako z Itálie pro každodenní vaření. Užijte si toto jednoduché a rychlé jídlo!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.