Rýže s kořenovou zeleninou, masem a strouhaným sýrem

Rýže s kořenovou zeleninou, masem a strouhaným sýrem

Připravte si jednoduchý oběd či večeři z rýže, mletého masa, kořenové zeleniny a rajčat. Navíc vše zvládnete uvařit v jednom hrnci!

Co budete potřebovat

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 400 g mletého masa
  • mořská sůl
  • mletý černý pepř
  • 3 bobkové listy
  • 2 cibule
  • 4 stroužky
  • 65 g mrkve
  • 70 g celeru
  • 65 g petržele
  • 200 g krájených rajčat v konzervě
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 lžíce pálivé papriky
  • 1 l drůbežího vývaru
  • 400 g předvařené rýže
  • 100 g mraženého hrášku
  • 100 g eidamu
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • nakládané okurky

Postup

  • Na rozpáleném oleji ve velkém hrnci orestujte maso.
  • Ochuťte solí, pepřem a bobkovým listem.
  • K opečenému masu přidejte nakrájenou cibuli, nadrobno nasekaný česnek a po chvilce i kostičky kořenové zeleniny.
  • Krátce orestujte.
  • Ochuťte rajčaty z konzervy, mletou sladkou i pálivou paprikou a po krátkém opečení zalijte vývarem.
  • Do tekutého základu nasypte hrášek, rýži a pomalu vařte pod pokličkou do změknutí rýže a vsáknutí většiny tekutiny.
  • Následně nechte 30 minut na teplém místě odpočinout.
  • Rizoto servírujte v hlubokém talíři posypané strouhaným sýrem a petrželkou.
  • Podávejte s kyselými okurkami.
Rýže s mletým masem, kořenovou zeleninou a rajčaty servírovaná na talíři a posypaná sýrem. Vedle je vidlička a miska kyselých okurek.
www.kuchynalidla.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.