Připravte si jednoduchý oběd či večeři z rýže, mletého masa, kořenové zeleniny a rajčat. Navíc vše zvládnete uvařit v jednom hrnci!
Co budete potřebovat
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 400 g mletého masa
- mořská sůl
- mletý černý pepř
- 3 bobkové listy
- 2 cibule
- 4 stroužky
- 65 g mrkve
- 70 g celeru
- 65 g petržele
- 200 g krájených rajčat v konzervě
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce pálivé papriky
- 1 l drůbežího vývaru
- 400 g předvařené rýže
- 100 g mraženého hrášku
- 100 g eidamu
- 2 lžíce nasekané petrželky
- nakládané okurky
Postup
- Na rozpáleném oleji ve velkém hrnci orestujte maso.
- Ochuťte solí, pepřem a bobkovým listem.
- K opečenému masu přidejte nakrájenou cibuli, nadrobno nasekaný česnek a po chvilce i kostičky kořenové zeleniny.
- Krátce orestujte.
- Ochuťte rajčaty z konzervy, mletou sladkou i pálivou paprikou a po krátkém opečení zalijte vývarem.
- Do tekutého základu nasypte hrášek, rýži a pomalu vařte pod pokličkou do změknutí rýže a vsáknutí většiny tekutiny.
- Následně nechte 30 minut na teplém místě odpočinout.
- Rizoto servírujte v hlubokém talíři posypané strouhaným sýrem a petrželkou.
- Podávejte s kyselými okurkami.