Bažant plněný pistáciovou nádivkou

Bažant plněný pistáciovou nádivkou

Máme pro vás zase něco nového! Zkuste tentokrát bažanta naplnit nádivkou z mletého masa, másla, slaniny a pistácií. Neotřelá kombinace, kterou si oblíbíte!

Co budete potřebovat

  • 2 bažanti (každý o hmotnosti asi 520 g)
  • 50 g másla, změklého
  • 6 plátků slaniny, rozpůlených

Na nádivku:   

  • 15 g másla
  • ½ cibule
  • 1 pórek, okrájený a nakrájený nadrobno
  • 3 plátky slaniny
  • 125 g uvařeného mletého vepřového masa
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžíce nasekaného tymiánu
  • 1 lžička nasekané šalvěje
  • 100 g oloupaných a nakrájených pistácií

Postup

  • Troubu předehřejte na 200°C.
  • Na nádivku rozehřejte na pánvi máslo a cibuli s pórkem na něm zlehka opékejte asi 8 minut, dokud nezměknou.
  • Přidejte nakrájenou slaninu a opékejte další 3–4 minuty, dokud nebude křupavá.
  • Nechte směs vychladnout na pánvi a poté přendejte do misky.
  • Vmíchejte mleté maso, bylinky a nasekané pistáciové oříšky.
  • Dobře promíchejte a okořeňte.
  • Bažanty připravte tak, že vnitřek dutin vytřete kuchyňskou utěrkou a poté nádivku rozdělte nádivku mezi dutiny.
  • Vnějšek bažantů okořeňte a potřete máslem.
  • Přes bažanty přehoďte plátky slaniny.
  • Bažanty položte na kus alobalu, který je dostatečně velký, aby oba bažanty zabalil.
  • Vytvořte balíček tak, že zvednete okraje alobalu a nahoře ponecháte otvor, aby mohla unikat pára.
  • Balíček dejte do hluboké mísy vhodné do trouby a nalijte do ní 100 ml vody – to pomůže udržet ptáky vlhké.
  • Pečte v troubě 45–55 minut, každých 20 minut podlévejte.
  • Na posledních 15 minut sundejte alobal.
  • Hotové bažanty vyjměte z trouby a nechte 10 minut odpočívat.
  • Podávejte půl bažanta na osobu.
Bažanti ve slanině plnění nádivkou na talíři s příborem.
www.waitrose.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.