Tento recept si oblíbí i ti, kteří králíka nemají zrovna dvakrát v lásce. Je totiž králíka dušeného v lahodné omáčce z fenyklu, hořčice, bylinek a bílého vína. Mňam!
Co budete potřebovat
- 1 čerstvý králík
- 12-16 tenkých plátků prorostlé slaniny
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla
- 2 stroužky česneku, lisované
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- 1 lžíce nadrobno nasekaného rozmarýnu
- 2 bobkové listy
- 450 g malých žampionů
- 1⁄2 šálku dezertního vína Marsala
- 1 šálek kuřecího vývaru
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 1/3 šálku smetany na vaření
- 2 lžíce nasekané plocholisté petrželky
Postup
- Králíka naporcujte na 6–8 kusů.
- Všechny kousky okořeňte a každý kousek zabalte do dvou plátků slaniny.
- Zajistěte kuchyňským provázkem.
- Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a máslo a králíka opečte ze všech stran.
- Vyjměte na talíř.
- Přidejte česnek, hořčici, rozmarýn, bobkové listy a žampiony a vařte, dokud žampiony nezačnou měknout.
- Pokud je pánev příliš suchá, přidejte kapku vývaru.
- Zvyšte plamen, přidejte marsalu a vývar, okořeňte a nechte probublat.
- Přidejte králíka a případnou vyteklou šťávu zpět do pánve.
- Přikryjte a snižte teplotu na středně nízkou.
- Duste 25 minut nebo dokud králík nezměkne.
- Králíka vyndejte na talíř a přikryjte, aby zůstal teplý.
- Vmíchejte smetanu a vařte, dokud se šťáva z pánve nezredukuje a nezesirupovatí.
- Vmíchejte plocholistou petrželku a podle potřeby dochuťte.
- Přidejte králíka zpět do pánve a přelijte ho omáčkou.
- Užijte si to!