Dušená králičí stehna se zelenými fazolkami

Dušená králičí stehna se zelenými fazolkami

Připravte si králičí stehýnka v lahodné krémové omáčce z hořčice, bílého vína a čerstvých bylinek. Servírujte se zelenými fazolkami!

Co budete potřebovat

  • 4 králičí stehna
  • sůl a pepř
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule nakrájená na kostičky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 šálek suchého bílého vína
  • 2 šálky kuřecího vývaru
  • 1/2 šálku dijonské hořčice
  • 2 snítky tymiánu
  • 1/2 šálku zakysané smetany
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 1 lžíce octa
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 250 g zelených fazolek, oříznutých

Postup

  • Králíka osolte a opepřete.
  • Rozpalte olej ve woku.
  • Králičí stehýnka opečte ze všech stran dozlatova a dokřupava, často s nimi pohybujte, aby se nepřilepily na pánev.
  • To by mělo trvat přibližně 10 minut.
  • Vyjměte stehna z pánve a dejte stranou.
  • Přidejte cibuli a restujte do změknutí.
  • Posypte moukou.
  • Restujte 1 minutu.
  • Přidejte víno a vývar.
  • Přiveďte k varu.
  • Přidejte hořčici a promíchejte.
  • Vraťte králíka do pánve.
  • Přidejte tymián.
  • Zakryjte pokličkou a duste 1 hodinu.
  • Po 20 minutách promíchejte zelené fazolky s olivami a solí.
  • Marinujte 25 minut.
  • Marinované fazolky opékejte na pánvi asi 15 minut.
  • Vyjměte králíka z trouby a dejte stranou.
  • Do omáčky vmíchejte zakysanou smetanu, ocet a petrželku.
  • Redukujte asi 5 minut.
  • Králíka podávejte s vydatnou porcí fazolek a omáčkou.
Králicí stehýnka na tácu s miskou hořčičné omáčky a zelenými fazolkami.
www.bewildeats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.