Aromatické a jemné rybí kari podávané s lehkým a osvěžujím salátem z okurky, cherry rajčat a máty vás dostane! Tato netradiční příprava makrely sklidí u vaší rodiny i přátel zasloužený úspěch a vy jim pokrm budete muset připravovat znovu a znovu.
Co budete potřebovat
- 4 čerstvé makrely, každá o hmotnosti cca 300 g
- 2 lžíce thajské červené kari pasty
- 1 lžička moučkového cukru
- 2 lžíce kokosového mléka
- 2 okurky, oloupané
- 12 cherry rajčat, nakrájených
- 2 lžíce lístků máty
- trocha rybí omáčky
- trocha limetkové šťávy
- rozpůlené limetky, k podávání
Postup
- Předehřejte gril na vysokou teplotu.
- Velký plech vhodný na grilování lehce naolejujte.
- Ryby omyjte a osušte papírovou utěrkou.
- V misce smíchejte červenou kari pastu, cukr, kokosové mléko, mořskou sůl a pepř.
- Na plech položte makrely a potřete je kari směsí.
- Plech umístěte na 5 minut pod rozpálený gril a poté ryby opatrně otočte.
- Grilujte dalších 6–10 minut, nebo dokud kůže makrely nezačne praskat a připalovat se a maso se nepropeče.
- Mezitím si škrabkou na zeleninu nakrájejte okurku na dlouhé proužky a proužky nakrájejte na tyčinky.
- Okurku, rajče a mátu promíchejte s rybí omáčkou, limetkovou šťávou, solí a pepřem.
- Makrelu podávejte s okurkovým salátem a limetkou.
Možná se vám budou hodit i naše recenze kontaktních elektrických grilů. Jaký v našem srovnání vyhrál a proč?