Grilovaná makrela po thajsku

Grilovaná makrela po thajsku

Aromatické a jemné rybí kari podávané s lehkým a osvěžujím salátem z okurky, cherry rajčat a máty vás dostane! Tato netradiční příprava makrely sklidí u vaší rodiny i přátel zasloužený úspěch a vy jim pokrm budete muset připravovat znovu a znovu.

Co budete potřebovat

  • 4 čerstvé makrely, každá o hmotnosti cca 300 g
  • 2 lžíce thajské červené kari pasty
  • 1 lžička moučkového cukru
  • 2 lžíce kokosového mléka
  • 2 okurky, oloupané
  • 12 cherry rajčat, nakrájených
  • 2 lžíce lístků máty
  • trocha rybí omáčky
  • trocha limetkové šťávy
  • rozpůlené limetky, k podávání

Postup

  • Předehřejte gril na vysokou teplotu.
  • Velký plech vhodný na grilování lehce naolejujte.
  • Ryby omyjte a osušte papírovou utěrkou.
  • V misce smíchejte červenou kari pastu, cukr, kokosové mléko, mořskou sůl a pepř.
  • Na plech položte makrely a potřete je kari směsí.
  • Plech umístěte na 5 minut pod rozpálený gril a poté ryby opatrně otočte.
  •  Grilujte dalších 6–10 minut, nebo dokud kůže makrely nezačne praskat a připalovat se a maso se nepropeče.
  • Mezitím si škrabkou na zeleninu nakrájejte okurku na dlouhé proužky a proužky nakrájejte na tyčinky.
  • Okurku, rajče a mátu promíchejte s rybí omáčkou, limetkovou šťávou, solí a pepřem.
  • Makrelu podávejte s okurkovým salátem a limetkou.
Ryba s kari kořením s lehkým a osvěžujím salátem z okurky, cherry rajčat a máty na talíři s limetkou.
www.taste.com.au

Možná se vám budou hodit i naše recenze kontaktních elektrických grilů. Jaký v našem srovnání vyhrál a proč?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.