Makrela grilovaná v pečícím papíru

Makrela grilovaná v pečícím papíru

Makrela, která se griluje zabalená v pečícím papíru, jenž následně položíte na pánev a tu dáte na gril, je naprosto vynikající, dokonale propečená a bez silného rybího zápachu. Tohle prostě musíte vyzkoušet!

Co budete potřebovat

  • 1 ryba čerstvá makrela, filetovaná
  • 2 šálky rýžové vody
  • 1 lžička octa
  • 2 lžičky oleje
  • 1 lžíce sójové omáčky, k podávání
  • 2 plátky citronu, k podávání

Postup

  • Makrelu namočte na 5 minut do rýžové vody.
  • Rybu vyndejte z vody a zcela osušte papírovou utěrkou.
  • Naneste tenkou vrstvu octa na obě strany masa a kůže makrely.
  • Potřete kousek pečícího papíru trochou oleje.
  • Filet z makrely vložte do pečícího papíru a přeložte ho přes rybu.
  • Dvakrát přeložte strany papíru, abyste vytvořili balení a uzavřete rybu uvnitř.
  • Rozpalte gril na středně nízkou teplotu a rybu v papíru vložte přeloženou stranou dolů do velké pánve vhodné na gril.
  • Přikryjte pokličkou a grilujte 6–7 minut.
  • Otočte rybu v papíru na druhou stranu a zakryjte pokličkou.
  • Grilujte dalších 5-6 minut.
  • Balíček otevřete pomocí nůžek a nechte uniknout páru.
  • Grilovanou makrelu položte na servírovací talíř s kolečky citronu a sójovou omáčkou na namáčení.
  •  Až budete připraveni podávat, vymačkejte na rybu citron.
  • Vezměte kousek ryby a lehce ji ponořte do sójové omáčky.
  • Podávejte s rýží.
Grilovaný filet z makrely na talíři s citronem, mističkou sójové omáčky a hůlkami.
www.beyondkimchee.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.