Vychutnejte si tyto luxusní rybí filety z grilu, které jsou marinované ve směsi sójové omáčky, medu, zázvoru a saké. Pikantní salát tučnou rybu navíc krásně odlehčuje.
Co budete potřebovat
- 2 velké filety z makrely
Na marinádu:
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce medu
- 1 lžička strouhaného zázvoru
- 1 stroužek česneku, rozdrcený na kaši
- 1 lžíce saké nebo suchého sherry
- 1 lžička chilli vloček
Na salát:
- 2 lžičky sezamového oleje
- šťáva z ½ limetky
- 1 lžička sójové omáčky
- 1 lžička medu
- 1 lžička sladké chilli omáčky
- 80 g směsi hrachových klíčků, klíčků ředkviček a čerstvého koriandru
Postup
- Smíchejte všechny ingredience na marinádu a poté nalijte na rybu.
- Odložte na 20 minut.
- Na salát smíchejte sezamový olej, limetkovou šťávu, sójovou omáčku, med a sladkou chilli omáčku.
- Vzniklý dresink promíchejte s hrachovými a ředkvičkovými klíčky a s čerstvým koriandrem.
- Marinovanou makrelu grilujte na rozpáleném grilu po dobu 5 minut, dvakrát nebo třikrát během grilování přelijte rybu přebytečnou marinádou.
- Nakrájejte a podávejte se salátem.