Naplňte svoji panenku luxusní směsí bazalkového pesta, parmazánu a baby špenátu, zabalte ji do slaniny, orestujte a upečte v troubě. Mňam!
Co budete potřebovat
- 10 proužků slaniny
- 500 g vepřové panenky
- 1/4 lžičky pepře
- 1/3 šálku bazalkového pesta
- 1 šálek strouhaného parmazánu
- 1 šálek čerstvého baby špenátu
Postup
- Předehřejte troubu na 220° C.
- Proužky slaniny podélně rozložte na alobal o rozměrech 38 x 25 x 2,5 cm tak, aby se mírně překrývaly.
- Panenku podélně nařízněte středem a ponechte si asi centimetr od spodu.
- Panenku otevřete jako knihu a naklepejte ji paličkou na tloušťku cca centimetr.
- Na střed slaniny položte kolmo panenku.
- Panenku posypte pepřem.
- Potřete pestem a na pesto nasypte sýr a položte baby špenát.
- Panenku zavřete a obalte ji slaninou.
- Svažte kuchyňským provázkem v cca 7 cm intervalech.
- Konce zajistěte párátky.
- Opečte panenku na pánvi ze všech stran, asi 8 minut.
- Dejte ji do pekáče a pečte, dokud teploměr vložený do středu masa neukáže 63° C, 17-20 minut.
- Odstraňte provázek a párátka a před krájením nechte 5 minut odstát.
- Užijte si to!