Vyzkoušejte tento luxusní recept na jemné, lehce křupavé kuřecí kousky se žampiony a cuketou v aromatické omáčce, který kvalitou předčí i mnohé čínské restaurace. Přesvědčte se sami!
Co budete potřebovat
- 450 g kuřecích prsních řízků, nakrájených na 2,5 cm kostky
- 3 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžíce řepkového oleje
- 1 lžíce sezamového oleje
- 250 g žampionů, nakrájených na plátky
- 250 g cukety, nakrájené na poloviny a poté na plátky
- 1 lžíce čerstvého česneku, jemně nasekaného
- 1 lžíce čerstvého zázvoru, jemně nasekaného
- ½ lžičky červených chilli vloček (volitelně)
- 6 jarních cibulek (pouze bílé a světle zelené části), nakrájených na plátky
- 4 lžíce světlé sójové omáčky
- 2 lžíce ústřicové omáčky
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce třtinového cukru
- sezamová semínka, na ozdobu (volitelně)
Postup
- Vložte kuřecí maso do misky s kukuřičným škrobem a dobře promíchejte.
- Dejte stranou, zatímco budete krájet zbylé ingredience.
- Zahřejte řepkový a sezamový olej ve velké pánvi nebo woku a přidejte na pánev kuřecí kousky.
- Smažte 3 minuty z každé strany na středně vysokém ohni nebo dokud nezhnědnou podle vašich představ, poté je vyjměte z pánve a dejte stranou.
- Do stejné pánve přidejte žampiony a cuketu a restujte 3–4 minuty, dokud vše nezměkne.
- Vmíchejte česnek, zázvor, vločky červeného chilli a jarní cibulku a za častého míchání restujte další 1-2 minuty.
- Orestované maso přendejte zpět do pánve a promíchejte.
- Do pánve přidejte sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, rýžový ocet a třtinový cukr a promíchejte.
- Vařte minutu, dokud omáčka nezhoustne a nebude lepkavá.
- Kuře a zeleninu dobře promíchejte, aby vše bylo pokryto omáčkou.
- Ihned podávejte s rýží nebo s vašimi oblíbenými nudlemi, ozdobené nakrájenou jarní cibulkou a sezamovými semínky.