Kuřecí restované se žampiony a česnekem

Kuřecí restované se žampiony a česnekem

Neuvěřitelně jednoduchý, ale zároveň lahodný pokrm z kuřecích stehen, česneku a žampionů hravě zvládne připravit i úplný začátečník. Vyzkoušejte ho!

Co budete potřebovat

  • 8 vykostěných kuřecích stehen bez kůže nebo více
  • 1 a ½ lžičky sušené cibule
  • 1 a ½ lžičky sušeného česneku
  • 1 lžička uzené nebo sladké papriky
  • 1 lžička sušené bazalky
  • ½ lžičky soli a pepře nebo podle chuti
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 a ½ lžíce másla
  • 230 g žampionů nakrájených na čtvrtky
  • 2-3 lžíce lisovaného česneku

Postup

  • Kuřecí stehna ochuťte sušenou cibulí, sušeným česnekm, paprikou, sušenou bazalkou, solí a pepřem.
  • Rozehřejte velkou pánev na středním plameni s olivovým olejem, přidejte kuřecí stehna hladkou stranou dolů a 5 minut opékejte.
  • Otočte a opékejte dalších 6 až 7 minut, nebo dokud nebude maso hotové.
  • Pánev nepřeplňujte, v případě potřeby vařte ve dvou dávkách.
  • Jakmile je kuře hotové, vyjměte a dejte stranou.
  • Ve stejné pánvi rozpusťte máslo a restujte na něm žampiony 4 až 5 minut, minutu před dopečením přidejte prolisovaný česnek.
  • Přidejte kuře zpět do pánve a podávejte.
Pokrm z kuřecích stehen, česneku a žampionů na pánvi.
www.carmyy.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.