Neuvěřitelně jednoduchý, ale zároveň lahodný pokrm z kuřecích stehen, česneku a žampionů hravě zvládne připravit i úplný začátečník. Vyzkoušejte ho!
Co budete potřebovat
- 8 vykostěných kuřecích stehen bez kůže nebo více
- 1 a ½ lžičky sušené cibule
- 1 a ½ lžičky sušeného česneku
- 1 lžička uzené nebo sladké papriky
- 1 lžička sušené bazalky
- ½ lžičky soli a pepře nebo podle chuti
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 a ½ lžíce másla
- 230 g žampionů nakrájených na čtvrtky
- 2-3 lžíce lisovaného česneku
Postup
- Kuřecí stehna ochuťte sušenou cibulí, sušeným česnekm, paprikou, sušenou bazalkou, solí a pepřem.
- Rozehřejte velkou pánev na středním plameni s olivovým olejem, přidejte kuřecí stehna hladkou stranou dolů a 5 minut opékejte.
- Otočte a opékejte dalších 6 až 7 minut, nebo dokud nebude maso hotové.
- Pánev nepřeplňujte, v případě potřeby vařte ve dvou dávkách.
- Jakmile je kuře hotové, vyjměte a dejte stranou.
- Ve stejné pánvi rozpusťte máslo a restujte na něm žampiony 4 až 5 minut, minutu před dopečením přidejte prolisovaný česnek.
- Přidejte kuře zpět do pánve a podávejte.