Vepřová panenka s těstovinami, brokolicí a pečenými cherry rajčaty

Vepřová panenka s těstovinami, brokolicí a pečenými cherry rajčaty

Tento chutný a snadný pokrm z jednoho hrnce, který je plný brokolice, pomalu pečených cherry rajčat, čedaru, kořeněného vepřového masa a těstovin, si oblíbíte a to nejen pro jeho jednoduchost, ale i pro vynikající chuť!

Co budete potřebovat

  • 500 g vepřové panenky, nakrájené na kostky
  • cajunské koření, podle chuti
  • sůl, podle chuti
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 malá žlutá cibule, nakrájená na kostičky
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 2 šálky kuřecího vývaru (může být potřeba i více)
  • 1/2 šálku smetany na vaření
  • 230 g mini těstovin penne
  • 1 šálek strouhaného čedaru
  • 2 šálky lehce podušených růžiček brokolice
  • 1 šálek pomalu pečených cherry rajčat

Na pomalu pečená cherry rajčata:

  • 1 kg cherry rajčat, nakrájených na poloviny
  • olivový olej
  • sůl, podle chuti
  • čerstvě mletý černý pepř, podle chuti

Postup

  • Nejprve si připravte pomalu pečená cherry rajčata.
  • Troubu předehřejte na 110 stupňů Celsia a plech vyložte pečicím papírem.
  • Na připravený plech přidejte rozpůlená rajčata a pokapejte olivovým olejem.
  • Dochuťte požadovaným množstvím soli a černého pepře.
  • Promíchejte.
  • Pečte asi 3 hodiny, nebo dokud rajčata nejsou trochu scvrklá, vysušená, ale stále si udrží část své přirozené šťávy.
  • Do mísy přidejte vepřovou panenku nakrájenou na kostičky s požadovaným množstvím cajunského koření a soli.
  • Promíchejte.
  • Dejte 30 cm pánev na středně vysoký plamen a přidejte olivový olej.
  • Jakmile je olej horký, přidejte ochucené vepřové maso a opékejte do zhnědnutí, asi 5 minut.
  • Přidejte cibuli a česnek a restujte, dokud cibule nezměkne.
  • Přidejte kuřecí vývar, smetanu a těstoviny.
  • Přiveďte k mírnému varu, snižte teplotu na střední, zakryjte a vařte, dokud těstoviny nezměknou.
  •  Pokud to vypadá, že se vám všechna tekutina vyvaří, přidejte do směsi ještě trochu kuřecího vývaru, aby těstoviny zůstaly vlhké.
  • Po úplném uvaření těstovin vmíchejte asi 3/4 šálku sýra a promíchejte.
  • Vmíchejte podušené růžičky brokolice, pomalu pečená cherry rajčata a opečenou vepřovou panenku.
  • Promíchejte a posypte zbylým strouhaným sýrem.
  • V případě potřeby dochuťte mletým pepřem.
Pokrm z jednoho hrnce, který je plný brokolice, pomalu pečených cherry rajčat, čedaru, kořeněného vepřového masa a těstovin s vařečkou.
www.nutmegnanny.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze nerezových pánví, které jsou klasikou kuchyní po celém světě. Představíme vám jejich hlavní výhody, ale i případné nedostatky.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.