Vepřová panenka ve smetanové omáčce ze žampionů

Vepřová panenka ve smetanové omáčce ze žampionů

Výborná krémová omáčka ze žampionů s vepřovým masem a těstovinami je jednoduchou večeří, kterou zvládnete připravit takřka kdykoli!

Co budete potřebovat

  • cca 1 kg vepřové panenky
  • 1/2 šálku hladké mouky
  • 1 lžíce sušeného česneku
  • 1 lžíce sušené cibule
  • 1 lžíce papriky
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená na plátky
  • 500 g žampionů, nakrájených na plátky
  • 2 stroužky česneku, nakrájené
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1/2 šálku bílého vína
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • 1/2 šálku zakysané smetany nebo smetany na vaření
  • sůl a pepř na dochucení
  • čerstvá pažitka, tymián, kopr nebo petrželka na ozdobu
  • těstoviny dle vaší volby, uvařené dle návodu na obalu

Postup

  • Nakrájejte vepřovou panenku na několik medailonů o tloušťce asi 2,5 cm
  • Na velkém talíři nebo pomocí sáčku na zip smíchejte mouku, sušený česnek, sušenou cibuli, papriku, sůl a pepř.  
  • Vepřové medailonky obalte v ochucené mouce a opečte je na olivovém oleji na středně vysoké teplotě do zlatova.
  • Odložte na teplé místo.
  • Snižte teplotu na střední a přidejte máslo a olivový olej.
  • Do pánve přidejte nakrájenou cibuli a žampiony.
  • Restujte, dokud žampiony nezhnědnou a cibule nezkaramelizuje.
  • Přidejte česnek a minutu restujte.
  • Přidejte 2 lžíce kukuřičného škrobu a dobře promíchejte.
  • Přilijte bílé víno a kuřecí vývar a seškrábejte všechny kousky na dně pánve.
  • Vmíchejte 1/2 šálku zakysané smetany (můžete také použít 1/2 šálku smetany ke šlehání).
  • Medailonky vraťte do pánve a vařte 1 – 2 minuty, dokud omáčka nezhoustne.
  • Osolte a opepřete, podle chuti.
  • Uvařte své oblíbené těstoviny podle návodu na obalu.
  • Přidejte do pánve a promíchejte se smetanovou omáčkou.
  • Ozdobte pažitkou, tymiánem, koprem nebo čerstvou petrželkou.
  • Užijte si to!
Krémová omáčka ze žampionů s vepřovým masem a těstovinami na pánvi.
www.craftycookingbyanna.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.