Neuvěřitelně snadné a rychlé na přípravu! Takové jsou tyto těstoviny linguine s bazalkovým pestem, vepřovou panenkou a piniovými oříšky.
Co budete potřebovat
- 250 g těstovin linguine
- 200 g bazalkového pesta
- 500 – 600 g vepřové panenky
- 1/4 šálku smetany na vaření
- 2 lžíce piniových oříšků
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- Opláchněte vepřové maso ve studené vodě a osušte papírovou utěrkou.
- Umístěte panenku na malý plech s okraji a potřete ji 2 lžícemi pesta.
- Panenku pečte 35 až 40 minut nebo do požadovaného stupně propečení.
- Když je panenka téměř hotová, uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
- Sceďte a nechte si trochu vody z těstovin.
- Vraťte těstoviny do hrnce; vmíchejte zbývající pesto a smetanu.
- V případě potřeby přidejte malé množství vody z těstovin.
- Přikryjte a udržujte v teple.
- Vyjměte vepřové maso z trouby a zakryjte alobalem.
- Nechte 5 minut odstát.
- Nandejte těstoviny na servírovací talíř.
- Nakrájejte vepřovou panenku a položte ji na těstoviny.
- Posypte piniovými oříšky.