Tradiční nepečený cheesecake je opravdu nejdokonalejší a nejsnadnější koláč. Tento recept na nepečený vám přinese hladký a krémový dezert, který se v ledničce krásně usadí. Je lehce sladký a dokonale osvěžující!
Co budeme potřebovat
Na sušenkový základ
- 240 g grahamových krekrů (rozdrcené)
- 70 g cukru
- 115 g másla (rozpuštěného)
Na koláč
- 300 ml husté smetany
- 680 g plnotučného smetanového sýra
- 100 g krystalového cukru
- 15 g moučkového cukru
- 60 g zakysané smetany
- 2 lžičky citronové šťávy
- 1 lžička čistého vanilkového extraktu
Postup
- Smíchejte ingredience na sušenkový základ.
- Směs vsypte na dno formy a těsně umačkejte.
- Při přípravě náplně dejte na 10–20 minut zmrazit.
- Ručním mixérem vyšlehejte studenou smetanu do tuha na středně vysoké otáčky, asi 4–5 minut.
- Vyšlehejte na střední rychlost smetanový sýr a krystalový cukr, dokud nebude dokonale hladký a krémový.
- Přidejte moučkový cukr, zakysanou smetanu, citronovou šťávu a vanilkový extrakt.
- Šlehejte 2–3 minuty na středně vysokou rychlost, dokud nebude směs hladká.
- Pomocí mixéru na nízkou rychlost nebo gumovou stěrkou vmíchejte šlehačku do smetanové náplně, dokud se nespojí.
- Vyjměte krustu z mrazáku a rozetřete náplň na krustu.
- Pevně zakryjte plastovou fólií a chlaďte alespoň 6–8 hodin. Pro nejlepší výsledky je nejlepší 12 hodin.
Zbytky koláče uložte v chladničce po dobu až 5 dnů.