Klasický cheesecake bez pečení

Klasický cheesecake bez pečení
Příprava: 30 minut Počet porcí: 12

Tradiční nepečený cheesecake je opravdu nejdokonalejší a nejsnadnější koláč. Tento recept na nepečený vám přinese hladký a krémový dezert, který se v ledničce krásně usadí. Je lehce sladký a dokonale osvěžující!

Co budeme potřebovat

Na sušenkový základ

  • 240 g grahamových krekrů (rozdrcené)
  • 70 g cukru
  • 115 g másla (rozpuštěného)

Na koláč

  • 300 ml husté smetany
  • 680 g plnotučného smetanového sýra
  • 100 g krystalového cukru
  • 15 g moučkového cukru
  • 60 g zakysané smetany
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 1 lžička čistého vanilkového extraktu

Postup

  • Smíchejte ingredience na sušenkový základ.
  • Směs vsypte na dno formy a těsně umačkejte.
  • Při přípravě náplně dejte na 10–20 minut zmrazit.
  • Ručním mixérem vyšlehejte studenou smetanu do tuha na středně vysoké otáčky, asi 4–5 minut.
  • Vyšlehejte na střední rychlost smetanový sýr a krystalový cukr, dokud nebude dokonale hladký a krémový.
  • Přidejte moučkový cukr, zakysanou smetanu, citronovou šťávu a vanilkový extrakt.
  • Šlehejte 2–3 minuty na středně vysokou rychlost, dokud nebude směs hladká.
  • Pomocí mixéru na nízkou rychlost nebo gumovou stěrkou vmíchejte šlehačku do smetanové náplně, dokud se nespojí.
  • Vyjměte krustu z mrazáku a rozetřete náplň na krustu.
  • Pevně zakryjte plastovou fólií a chlaďte alespoň 6–8 hodin. Pro nejlepší výsledky je nejlepší 12 hodin.

Zbytky koláče uložte v chladničce po dobu až 5 dnů.

Skleněná nádoba s lahodným tradičním cheesecakem.
Zdroj: laurenslatest.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.