Nepečený koláč s čokoládou

Nepečený koláč s čokoládou
Příprava: 30 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 12

Čokoládový cheesecake, který je nepečený vám vyrazí dech! Jed tak vláčky, krémový, chutný, že už nebudete chtít servírovat nic jiného. Ale protože čokolády není nikdy dost, inspirujte se i dalšími recepty na klasický dort s čokoládou.

Co budeme potřebovat

  • 75 g másla (rozpuštěného)
  • 250 g sušenek
  • 250 g mascarpone
  • 300 g plnotučného měkkého sýra
  • 50 g moučkového cukru
  • 40 g kakaového prášku
  • 300 ml smetany
  • 200 g kondenzovaného mléka (zkaramelizovaného)
  • 50 g hořké čokolády

Postup

  • Sušenky rozmixujte na jemnou strouhanku, poté přidejte máslo a znovu mixujte.
  • Vyklopte směs do formy a pevně vtlačte na dno formy. Během přípravy náplně chlaďte.
  • Jemně promíchejte mascarpone, měkký sýr, moučkový cukr a kakao do hladka.
  • V samostatné misce ušlehejte smetanu do tuha a poté ji vmíchejte do směsi mascarpone.
  • Nalijte směs na sušenkový základ a zarovnejte.
  • Chlaďte 1 hodinu.
  • Kondenzované mléko v hrnci trochu rozehřejte, aby bylo snadno roztíratelné.
  • Nalijeme na cheesecake, jemně rozetřete a vychlaďte.
  • Mezitím čokoládu opatrně rozpusťte v misce umístěné nad pánví s vařící vodou nebo v mikrovlnné troubě.
  • Pokapejte jím kondenzované mléko.
  • Nechte vychladnout, dokud nebudete připraveni k podávání.
Sladký koláč plný mascarpone a čokolády.
Zdroj: mildlymeandering.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.