Nepečený cheesecake se sušenkami Lotus

Nepečený cheesecake se sušenkami Lotus
Příprava: 30 minut Vaření: 5 minut Počet porcí: 12

Sušenky Lotus Biscoff jsou podle nás jedny z nejlepších sušenek na trhu a my se nemůžeme nabažit tohoto lahodného tvarohového koláče, který je jimi plný. Tento recept je také jako tyto sušenkové dezerty, bez pečení, takže jeho příprava je opravdu snadná a jediná časově náročná (a nejtěžší) část je čekání, než vychladne.

Co budeme potřebovat

Na základ

  • 250 g sušenek Lotus Biscoff
  • 100 g másla (rozpuštěného)

Na náplň

  • 500 g smetanového sýra
  • 100 g moučkového cukru
  • 300 ml smetany
  • 1 lžička vanilkový extrakt
  • 100 g hladké pomazánky Lotus Biscoff

Na polevu

  • 50 g hladké pomazánky Lotus Biscoff
  • 50 g sušenek

Postup

  • Sušenky ušlehejte v kuchyňském robotu, dokud nebudou jemně namleté.
  • Zakápněte rozpuštěným máslem a promíchejte, dokud se nespojí. Na dno připravené formy vyklopte sušenkovou směs.
  • Sušenky namačkejte na dno formy a dejte do lednice vychladit.
  • Udělejte náplň. Mixérem vyšlehejte smetanový sýr a moučkový cukr do hladka, poté zašlehejte smetanu a vanilku, dokud není směs hustá a nedrží tvar.
  • Nalijte polovinu směsi smetanového sýra do formy, rozetřete a poté přidejte po lžičkách Biscoff pomazánku.
  • Navrch vyklopte zbývající smetanovou sýrovou směs a rozetřete.
  • Nechte v lednici vychladit alespoň 6 hodin nebo přes noc.
  • Až budete připraveni k podávání, připravte polevu.
  • Pomazánku Biscoff vložte do malé žáruvzdorné misky a rozehřejte ji nad vodní lázní.
  • Míchejte, dokud nebude hladká a tekutá, poté stáhněte z plotny a udržujte v teple.
  • Sušenky nahrubo rozdrťte.
  • Cheesecake vyjměte z formy a přendejte na servírovací talíř.
  • Polovinu rozpuštěné pomazánky pokapejte povrch cheesecaku a poté na něj rozsypte sušenky.
  • Nakonec pokapejte zbylou pomazánkou.

K výbornému dezertu se hodí výborná káva. Připravte si ji v nejlepších kávovarech Tchibo. V naší recenzi zjistíte, který je ten nejlepší!

Lahodný tvarohový koláč politý sladkou pomazánkou Biscoff.
Zdroj: birminghamupdates.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.