Luxusní vepřová panenka na grilu s omáčkou z borůvek, medu a kečupu se stane hitem vašich letních grilovaček! Jakmile ji jednou zkusíte, už nebudete chtít grilovat žádné jiné maso.
Co budete potřebovat
Na omáčku:
- 6 šálků borůvek
- ⅔ šálku medu
- ½ šálku kečupu
- 1 střední paprička jalapeno, zbavená semínek a nakrájená nadrobno
- ½ šálku nakrájené šalotky
- 1 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
- 2 lžičky čerstvě vymačkané limetkové šťávy
- ½ lžičky sušené hořčice
Na vepřové maso:
- 900 g vepřové panenky, ořezané
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Smíchejte ingredience na omáčku ve středním hrnci.
- Přiveďte k varu na středním plameni, snižte teplotu a vařte do zhoustnutí, asi 45 minut.
- Omáčku rozdělte do 2 misek a dejte stranou.
- Předehřejte gril na střední teplotu.
- Vepřové maso osolte a opepřete.
- Grilujte ze všech stran, 10 až 15 minut.
- Potřete polovinou barbecue omáčky a za častého otáčení grilujte ještě asi 10 minut.
- Teploměr vložený do masa by měl ukazovat cca 65 stupňů Celsia.
- Odstavte a nechte 5 minut odpočinout.
- Nakrájejte na plátky a podávejte se zbylou barbecue omáčkou.
Možná se vám budou hodit i naše recenze na kontaktní elektrické grily. Jaké parametry je opravdu nezbytné před jejich výběrem zvážit? Vybrali jsme pro vás ty nejoblíbenější výrobky a zhodnotili je!