Tohle je ta nejjednodušší, nejlepší a nejzdravější grilovaná vepřová panenka, jakou jste si kdy připravili! Na lahodnou marinádu potřebujete pouze běžně dostupné ingredience, které většinou najdete doma ve špízi a grilování vám zajistí naprosto dokonalé maso.
Co budete potřebovat
- 700 – 900 g vepřové panenky (pokud je panenka tlustá více než 6 cm, rozřízněte ji podélně na polovinu, abyste získali dva tenčí kusy masa)
- šťáva z ½ citronu
- 2 lžičky prolisovaného česneku
- 1 lžička italského koření
- ¼ šálku oleje
- ½ lžičky soli
- ⅛ lžičky mletého černého pepře
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 2 lžičky medu
Postup
- Vepřovou panenku osušte papírovou utěrkou.
- Smíchejte citronovou šťávu, česnek, italské koření, olej, sůl, pepř, dijonskou hořčici a med.
- Nalijte polovinu směsi do velkého sáčku na zip a přidejte panenku.
- Vytlačte přebytečný vzduch, uzavřete sáček a nechte 30 minut chladit.
- Předehřejte gril na střední stupeň a rošty naolejujte.
- Pomocí kleští přendejte vepřové maso na gril.
- Zavřete gril a grilujte 15–20 minut, každých pár minut otočte, abyste zajistili rovnoměrné propečení a v polovině grilování potřete všechny strany vepřového masa rezervovanou marinádou.
- Před krájením a podáváním přendejte na prkénko a nechte 5 minut odpočinout.
- Dobrou chuť!