V tomto receptu se kapr nejprve asi 2 hodiny marinuje v aromatické citronové marinádě, která se později smíchá se zakysanou smetanou a poté se ryba griluje do šťavnaté, křehké a chutné dokonalosti.
Co budete potřebovat
- 1 kapr
- 2 citrony, malé
- 3 – 4 stroužky česneku
- 70 ml rostlinného oleje
- sůl, podle chuti
- koření na ryby, podle chuti
- 2 lžíce zakysané smetany
Postup
- Pokud jste si kapra koupili celého a nevykuchaného, pak ho nejprve vykuchejte, důkladně omyjte pod tekoucí vodou a osušte.
- Pomocí nůžek odstřihněte ploutve.
- Kapra nařízněte vodorovně na obou stranách ve stejných rozestupech.
- Na marinádu vymačkejte šťávu z 1 citronu a smíchejte ji s kořením na ryby, česnekem, olejem, solí a pepřem.
- Do marinády vložte kapra, zakryjte a dejte na 2 hodiny do lednice marinovat.
- Nakrájejte druhý citron a plátky vložte do břišní dutiny kapra.
- Marinádu, ve které jste měli kapra, smíchejte se zakysanou smetanou.
- Rozprostřete na rybu.
- Kapra grilujte na grilu na dřevěné uhlí asi 15 minut do křupava.
- Rybu několikrát otočte a potřete omáčkou ze zakysané smetany.
- Doba grilování se může mírně lišit v závislosti na velikosti ryby.
- Při grilování se ujistěte, že gril není příliš horký.
- Užijte si to!
Testujeme pro vás kontaktní elektrické grily. Jaký v naší recenzi vyhrál a proč?