Rychlý a jednoduchý recept na grilované filety z kapra v omáčce z medu a sójové omáčky, který si můžete připravit na jakékoli letní grilovačce!
Co budete potřebovat
- 8 menších filetů z kapra bez kůže (každý o hmotnosti asi 90 -100 gramů g)
- 1 BIO citron
- 2 lžíce tekutého medu
- 4 lžíce tmavé sójové omáčky
- čerstvě mletý pepř
- 200 g mixu salátu
Postup
- Filety z kapra opláchněte a osušte.
- Citron rozpulte, vymačkejte z šťávu a tou pokapejte rybí filety.
- Smíchejte med, sójovou omáčku a dochuťte pepřem.
- Filety potřete vzniklou omáčkou.
- Umístěte filety na naolejovaný gril a grilujte na středním plameni z každé strany 3–4 minuty.
- Jednou polijte zbylou omáčkou.
- Podávejte na opláchnutém a osušeném salátu.
Je libo i naše další chutné recepty na ryby na grilu 6x jinak? Pochutná si opravdu každý!