Kapr na grilu v asijském stylu se salátem z tuřínu

Kapr na grilu v asijském stylu se salátem z tuřínu

Zkuste si připravit kapra zase na nový způsob! Tahle verze se vám bude líbit. Rybí maso promíchané se sójovou a rybí omáčkou a servírované s teplým zeleninovým salátem je prostě delikatesa.

Co budete potřebovat

Na kapra:

  • 1 celý menší kapr, rozdělený na jednotlivé porce
  • sůl a pepř dle chuti
  • sezamové semínko
  • 2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 3 stroužky česneku
  • 6 lžic sójové omáčky
  • 4 lžíce rybí omáčky

Na salát:

  • 500 g tuřínu
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 2 stroužky česneku
  • 2 červené cibule
  • 2 mrkve
  • slunečnicový olej
  • sůl a pepř
  • sezamové semínko

Postup

  • Porce kapra omyjte a usušte.
  • Česnek a zázvor nastrouhejte najemno.
  • Rybí maso ze všech stran osolte a opepřete.
  • Natřete směsí zázvoru a česneku.
  • Zalijte sójovou omáčkou, kterou jste předtím smíchali s rybí omáčkou.
  • Povrch posypte sezamovým semínkem a nechte 24 hodin marinovat.
  • Grilujte na rozpáleném grilu, dokud není ryba hotová.
  • Záleží na velikosti a tloušťce kousků, ale většinou stačí kolem 6 – 7 minut z každé strany.
  • Připravte si salát.
  • Tuřín oloupejte a nakrájejte na kostičky velké asi 1 – 2 cm.
  • Cibuli oloupejte a nakrájejte na hrubé kostičky.
  • Řapíkatý celer nakrájejte na kousky.
  • Ve velké pánvi rozehřejte olej.
  • Osmažte na něm červenou cibuli. Po pěti minutách přidejte kostky tuřínu.
  • Ochuťte solí a pepřem.
  • Opékejte, dokud kostky tuřínky nezměknou.
  • Dochuťte česnekem a přidejte mrkev, kterou jste pomocí škrabky na zeleninu naloupali na tenké plátky.
  • Posypte sezamovým semínkem.
  • Kdo má rád pikantnější chutě, může přidat i špetku chilli.
  • Salát podávejte teplý, spolu s grilovaným kaprem.
Grilovaný kapr se sezamem podávaný s teplým zeleninovým salátem.
www.pe-po.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.