Mleté hovězí maso na žampionech s rýží

Mleté hovězí maso na žampionech s rýží

Snadný pokrm, který vás nezruinuje a navíc si ho zamilují i vaše děti. Mleté maso v krémové omáčce ze žampionů a servírované s rýží se stane vaším novým oblíbeným jídlem.

Co budete potřebovat

  • 450 g mletého hovězího masa
  • 230 g žampionů nakrájených na plátky
  • 2 lžíce oleje
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 malá cibule, nasekaná
  • 60 ml hovězího vývaru
  • 120 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce worcestrové omáčky
  • 1 lžička sušených bylinek (bazalka, oregano nebo italské koření)
  • ½ lžičky soli nebo více podle chuti
  • čerstvý mletý černý pepř, podle chuti
  • 3 šálky vařené rýže

Postup

  • Rozpalte velkou pánev na středně vysokém plameni.
  • Přidejte olej, česnek a cibuli.
  • Restujte, dokud cibule nezesklovatí.
  • Přidejte mleté hovězí maso a žampiony.
  • Restujte, dokud maso a žampiony nezhnědnou, asi 10 minut.
  • Přidejte hovězí vývar, smetanu ke šlehání, worcestrovou omáčku, sušené bylinky, sůl a černý pepř.
  • Vařte asi 5 minut nebo dokud se vše nespojí a neprovaří.
  • Podávejte s horkou rýží.
Mleté maso v krémové omáčce ze žampionů na pánvi.
www.bestrecipebox.com

Vyzkoušejte i naše další zajímavé žampionové recepty, které se hodí pro jakoukoliv příležitost!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.