Snadný pokrm, který vás nezruinuje a navíc si ho zamilují i vaše děti. Mleté maso v krémové omáčce ze žampionů a servírované s rýží se stane vaším novým oblíbeným jídlem.
Co budete potřebovat
- 450 g mletého hovězího masa
- 230 g žampionů nakrájených na plátky
- 2 lžíce oleje
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 malá cibule, nasekaná
- 60 ml hovězího vývaru
- 120 ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce worcestrové omáčky
- 1 lžička sušených bylinek (bazalka, oregano nebo italské koření)
- ½ lžičky soli nebo více podle chuti
- čerstvý mletý černý pepř, podle chuti
- 3 šálky vařené rýže
Postup
- Rozpalte velkou pánev na středně vysokém plameni.
- Přidejte olej, česnek a cibuli.
- Restujte, dokud cibule nezesklovatí.
- Přidejte mleté hovězí maso a žampiony.
- Restujte, dokud maso a žampiony nezhnědnou, asi 10 minut.
- Přidejte hovězí vývar, smetanu ke šlehání, worcestrovou omáčku, sušené bylinky, sůl a černý pepř.
- Vařte asi 5 minut nebo dokud se vše nespojí a neprovaří.
- Podávejte s horkou rýží.
Vyzkoušejte i naše další zajímavé žampionové recepty, které se hodí pro jakoukoliv příležitost!