Grilované hovězí steaky na houbách

Grilované hovězí steaky na houbách

Užijte si luxusní grilované steaky z hovězího roštěnce servírované spolu s omáčkou ze žampionů a hlívy ústřičné. Delikatesa!

Co budete potřebovat

  • 4 steaky z hovězího roštěnce
  • 2 šálky žampionů nakrájených na plátky
  • 4 hlívy ústřičné nakrájené na plátky
  • 2 šalotky nakrájené nadrobno
  • 4 lžíce čerstvé šalvěje, hrubě nasekané
  • 1/2 šálku suchého vermutu
  • 1/2 šálku smetany na vaření
  • 3 lžíce másla
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  • Ve velké pánvi na středním plameni rozpusťte máslo a orestujte na něm šalotku a šalvěj do měkka.
  • Houby restujte, dokud se z nich nevypaří veškerá tekutina a nezačnou hnědnout.
  • Pánev potřete vermutem a vařte, dokud se všechna tekutina neodpaří.
  • Přidejte smetanu a vařte, dokud omáčka nezhoustne na požadovanou konzistenci.
  • Dochuťte solí a pepřem.
  • Steaky bohatě osolte a opepřete a grilujte 2–3 minuty z každé strany pro medium rare.
  • Nechte alespoň 15 minut odpočinout, poté nakrájejte na tenké plátky a podávejte na smetanových houbách.
Grilované steaky z hovězího roštěnce servírované spolu s omáčkou ze žampionů a hlívy ústřičné.
www.dc-fortheloveof.blogspot.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.