Užijte si luxusní grilované steaky z hovězího roštěnce servírované spolu s omáčkou ze žampionů a hlívy ústřičné. Delikatesa!
Co budete potřebovat
- 4 steaky z hovězího roštěnce
- 2 šálky žampionů nakrájených na plátky
- 4 hlívy ústřičné nakrájené na plátky
- 2 šalotky nakrájené nadrobno
- 4 lžíce čerstvé šalvěje, hrubě nasekané
- 1/2 šálku suchého vermutu
- 1/2 šálku smetany na vaření
- 3 lžíce másla
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Ve velké pánvi na středním plameni rozpusťte máslo a orestujte na něm šalotku a šalvěj do měkka.
- Houby restujte, dokud se z nich nevypaří veškerá tekutina a nezačnou hnědnout.
- Pánev potřete vermutem a vařte, dokud se všechna tekutina neodpaří.
- Přidejte smetanu a vařte, dokud omáčka nezhoustne na požadovanou konzistenci.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Steaky bohatě osolte a opepřete a grilujte 2–3 minuty z každé strany pro medium rare.
- Nechte alespoň 15 minut odpočinout, poté nakrájejte na tenké plátky a podávejte na smetanových houbách.