Čokoládové muffiny se sušenými višněmi

Čokoládové muffiny se sušenými višněmi

Kdo říká, že čokoláda nemůže být zdravým začátkem dne? Směs kakaa a tmavé čokolády dodává muffinům luxusní chuť bez přílišného tuku. Rozhodně vám zpříjemní každé ráno!

Co budete potřebovat

  • 1/4 šálku slunečnicového oleje
  • 1/4 šálku čokopecičky z hořké čokolády
  • 1 a 1/4 šálku plus 1 polévková lžíce hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 šálku neslazeného kakaového prášku
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 a 1/8 šálku třtinového cukru
  • 2/3 šálku sušených višní
  • 1 velké vejce
  • 2/3 šálku nízkotučného mléka
  • 1/2 šálku plus 1 lžíce nízkotučného řeckého jogurtu
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  • Předehřejte troubu na 175 ° C a rošt dejte do středu trouby.
  • 16 formiček na muffiny vyložte papírovými košíčky a dejte stranou.
  • Smíchejte olej a čokopecičky v žáruvzdorné misce a zahřívejte ve vodní lázni za občasného míchání, dokud se čokoláda nerozpustí.
  • Sundejte z plotny a promíchejte.
  • Mísu dejte stranou vychladnout na cca 15 minut.
  • Ve velké míse smíchejte mouku, jedlou sodu, kakaový prášek, sůl, třtinový cukr a sušené třešně.
  • V samostatné míse prošlehejte celé vejce, mléko, jogurt a vanilkový extrakt.
  • Do mísy s moukou nalijte vychladlou čokoládovou směs a jogurtovou směs.
  • Smíchejte všechny ingredience dohromady.
  • Těsto příliš nemíchejte.
  • Pečte 20–25 minut, nebo dokud párátko zapíchnuté do středu jednoho z muffinů nevyjde čisté.
  • Vyjměte muffiny z trouby a před podáváním nechte mírně vychladnout.
  • Zbytky lze skladovat pevně zabalené při pokojové teplotě až dva dny.
Muffiny s čokoládou a višněmi na roštu.
www.recipes.sparkpeople.com

Připravte si k muffinům skvělou kávu. Možná se vám budou hodit naše recenze nejlepších kávovarů Tchibo. Kdo vyhrál v našem srovnání? 

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.