Tyto krásné a lahodné mramorové muffiny z čokolády a dýňového pyré potěší nejen vaše oči, ale i chuťové buňky. Jsou dokonale vláčné a jiné muffiny už ani nebudete chtít péct!
Co budete potřebovat
Na dýňové těsto:
- 1 šálek hladké mouky
- ½ lžičky jedlé sody
- ¼ lžičky soli
- 1 a ½ lžičky dýňového koření
- ¼ šálku rostlinného oleje
- ¼ šálku krystalového cukru
- ¼ šálku třtinového cukru
- 1 velké vejce pokojové teploty
- ¾ lžičky vanilkového extraktu
- ¾ šálku dýňového pyré
Na čokoládové těsto:
- ¾ šálku hladké mouky
- 3 lžíce černého kakaa
- ¼ lžičky jedlé sody
- ⅛ lžičky soli
- ½ šálku mléčných čokopeciček plus ¼ šálku navíc na ozdobu (volitelně)
- ⅛ šálku rostlinného oleje
- 3 lžíce krystalového cukru
- 3 lžíce třtinového cukru
- 1 velké vejce pokojové teploty
- ¼ šálku zakysané smetany pokojové teploty
- 3 lžíce plnotučného mléka pokojové teploty
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C a vyložte formu na muffiny papírovými košíčky.
- Připravte si dýňové těsto.
- V malé misce prošlehejte mouku, jedlou sodu, sůl a dýňové koření.
- V míse smíchejte olej a cukry.
- Přidejte vejce, vanilkový extrakt a dýňové pyré a po každém přidání dobře promíchejte.
- Moučnou směs vmíchejte do mokrých surovin.
- Dejte stranou a vypracujte čokoládové těsto.
- V malé misce smíchejte mouku, kakao, jedlou sodu, sůl a čokopecičky.
- V míse smíchejte olej a cukry.
- Přidejte vejce, zakysanou smetanu a mléko a po každém přidání dobře promíchejte.
- Moučnou směs vmíchejte do mokrých surovin.
- Formičky na muffiny střídavě plňte po lžících oběma těsty, dokud nebudou plné ze ¾.
- Vršek posypte čokopecičkami (volitelně) a pečte, dokud párátko zapíchnuté do středu nevyjde čisté (asi 18–23 minut).
- Nechte muffiny ve formě, dokud nevychladnou natolik, že je lze vyjmout.
- Nechte je dochladit na mřížce.
- Užijte si to!