Tyto lahodné muffiny z čokolády a banánů jsou sladké, bohaté a vláčné, a každé sousto je plné úžasných čokopeciček! Navíc se připravují z výživnějších ingrediencí, než jaké se běžně do muffinů přidávají. To prostě musíte vyzkoušet!
Co budete potřebovat
- 125 g celozrnné pšeničné mouky
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky jemné mořské soli
- 4 lžíce holandského kakaa
- 55 g g hořkých mini čokopeciček
- 95 g hořkých čokopeciček
- 1 velké vejce
- 120 g vanilkového nebo bílého řeckého jogurtu
- 50 g rozpuštěného kokosového oleje
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 120 g třtinového cukru
- 230 g přezrálých banánů (2-3 banány)
Postup
- Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
- Formu na muffiny standardní velikosti postříkejte olejem ve spreji sprejem a poté vysypte kakaovým práškem.
- Tyto muffiny se lepí na papírové košíčky, takže je nedoporučujeme používat.
- Rozpusťte kokosový olej a nechte vychladnout.
- Odeberte 1 polévkovou lžíci mouky a dejte stranou.
- V malé misce smíchejte zbylou mouku, kukuřičný škrob, jedlou sodu, sůl, kakaový prášek a oba druhy čokoládových lupínků.
- Banány rozmačkejte vidličkou do konzistence hustého pyré.
- Měli byste mít 1 zarovnaný šálek banánového pyré.
- V jiné míse rychle prošlehejte vejce a řecký jogurt.
- Vmíchejte rozpuštěný kokosový olej (olej by neměl být horký; před přidáním ho nechte vychladnout na pokojovou teplotu), vanilkový extrakt, třtinový cukr a rozmačkané banány.
- Promíchejte do hladké směsi.
- Spojte mokré a suché přísady a míchejte, dokud se nespojí.
- Přílišné míchání má za následek hutnější muffiny.
- Těsto rovnoměrně rozdělte do připravené formy na 12 muffinů.
- Pečte 18–23 minut, nebo dokud nevyjde párátko vložené do středu muffinu čisté nebo s několika vlhkými drobky.
- Nechte 10-15 minut vychladnout, příborovým nožem ořízněte okraje muffinů a opatrně je vyjměte z formy.
- Pokud se při vyndavání rozpadají, nechte je ještě chvíli odstát.
- Muffiny položte na rošt, aby mohly dovychladnout.
- Podávejte!