Nadýchané a super vláčné muffiny s mléčnou čokoládou a sladkými čerstvými malinami se stanou u vás doma hitem! Navíc jsou neuvěřitelně jednoduché na přípravu a s naším návodem je zvládne i úplný začátečník.
Co budete potřebovat
- 2 šálky hladké mouky
- 1 šálek bílého cukru
- ¾ šálku mléčných čokopeciček
- ½ šálku neslazeného kakaa
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička vanilky
- 1 vejce
- 1 šálek zakysané smetany nebo obyčejného řeckého jogurtu
- ½ šálku plnotučného mléka
- ½ šálku rostlinného oleje
- ¼ šálku mléčné čokolády
- 1 šálek čerstvých malin
Postup
- Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia a formičky na muffiny vyložte papírovými košíčky nebo dobře vymažte olejem.
- Smíchejte mouku, cukr, 3/4 šálku čokopeciček, kakaový prášek a jedlou sodu ve velké míse.
- V jiné misce rozšlehejte vejce, jogurt, mléko a rostlinný olej do hladka.
- Do mokrých ingrediencí přidejte suché ingredience a míchejte, dokud se vše nespojí.
- Nalijte do formiček na muffiny.
- Do formiček rozdělte maliny a 1/4 šálku strouhané mléčné čokoláey (stačí posypat čokoládou vršek těsta a maliny do vrchu jemně vtlačit)
- Pečte 18–20 minut, nebo dokud nevyjde párátko zapíchnuté do středu muffinu čisté.
- Před vyjmutím muffinů z formiček nechte asi 10 minut vychladnout.
- Ihned podávejte nebo skladujte ve vzduchotěsné nádobě až 4 dny při pokojové teplotě nebo 1 týden v lednici.