Pokud máte chuť na obzvlášť vláčný moučník, tento recept je to pravé pro vás! Vynikající těsto z mrkve a cukety v kombinaci s polevou z bílé čokolády vytváří delikátní dezert, který si zamiluje celá vaše rodina.
Co budete potřebovat
Na bábovku:
- 2 vejce
- 60 g másla, změkčeného
- 40 ml olivového oleje
- 150 g třtinového cukru
- 50 g špaldové mouky
- 150 g hladké mouky
- 150 bílého jogurtu
- 1 střední cuketa, nastrouhaná
- 1 střední mrkev, nastrouhaná
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 lžička jedlé sody
Na polevu:
- 100 g bílé čokolády
- 2 lžíce vody
Postup
- Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a 20 cm formu na bábovku dobře vymažte tukem a vysypte moukou.
- Ve střední misce smíchejte oba druhy mouky s jedlou sodou.
- Ve velké míse vyšlehejte máslo a cukr elektrickým mixérem.
- Přidejte vejce a vanilkový extrakt a vyšlehejte do hladka.
- Seškrábněte i veškerou směs přilepenou na stěnách mísy a promíchejte.
- Přidejte jogurt a olej a krátce prošlehejte.
- Vypněte mixér a přidejte nastrouhanou zeleninu.
- Jemně promíchejte gumovou stěrkou.
- Na závěr vmíchejte suché ingredience.
- Těsto přendejte do připravené formy.
- Pečte asi 35–40 minut nebo dokud párátko zapíchnuté do bábovky nevyjde čisté.
- Vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout.
- Před vyjmutím bábovky z formy jemně přejeďte nožem na máslo po okrajích.
- Těsně před podáváním nalijte navrch polevu.
- Tu si připravíte tak, že čokoládu rozpustíte s vodou ve vodní lázni.
- Užijte si to!
Máme pro vás i další výborné recepty na buchty s cuketou. Mlsejte zdravě!