Skořicová bábovka z cukety

Skořicová bábovka z cukety
Příprava: 20 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 10

Tento lahodný skořicovo-cuketový moučník si zamilujete! Je jednoduchý na přípravu a navíc skvěle chutná. Skvěle se hodí třeba k odpolední kávě. Pokud ještě nejste hrdým majitelem kávovaru, možná se vám budou hodit naše recenze nejlepších kávovarů Sencor.

Co budete potřebovat

Na bábovku:

  • 375 g hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • ¼ lžičky soli
  • 1 lžička mleté ​​skořice
  • 230 g smetanového sýra pokojové teploty
  • 400 g krystalového cukru
  • 3 velká vejce pokojové teploty
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 250 g másla, rozpuštěného a mírně vychladlého
  • 2 šálky cukety, nastrouhané (asi 2 střední cukety)

Na skořicový vír:

  • 70 g krystalového cukru
  • 1 lžíce mleté ​​skořice

Na skořicovou polevu:

  • 60 g moučkového cukru, prosátého
  • ¼ lžičky mleté ​​skořice
  • 1-2 lžičky mléka
  • ¼ lžičky vanilkového extraktu

Postup

  • Předehřejte troubu na 175° C.
  • Vymažte tukem a vysypte moukou formu na bábovku.
  • Ve středně velké míse prošlehejte mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, sůl a skořici, dokud se vše nezapracuje.
  • Dejte stranou.
  • Smetanový sýr a cukr šlehejte na střední rychlost po dobu 2 minut.
  • Přidávejte vejce jedno po druhém a po každém přidání jednu minutu míchejte.
  • Vmíchejte vanilku.
  • Zalijte rozpuštěným máslem a promíchejte.
  • Šlehejte 3 minuty mixérem na středně vysokou rychlost.
  • Opatrně vmíchejte moučnou směs.
  • Přidejte cuketu a míchejte, dokud se nezapracuje.
  • Krouživým pohybem smíchejte skořici a cukr v malé misce.
  • Polovinu těsta nalijte do připravené formy.
  • Těsto posypte směsí skořice a cukru.
  • Navrch dejte zbytek těsta.
  • Několikrát poklepejte na formu, aby se uvolnily případné vzduchové bubliny.
  • Pečte 1 hodinu nebo dokud párátko vložené do středu bábovky nevyjde čisté.
  • Vyjměte z trouby a nechte 20 minut chladnout.
  • Poté vyklopte na mřížku a nechte zcela vychladnout.
  • Polevu vytvoříte tak, že v malé misce smícháte moučkový cukr a skořici.
  • Vmícháme mléko a vanilku.
  • Bábovku pokapejte polevou, nakrájejte a podávejte.
Skořicovo-cuketová bábovka na talíři. Vedle je položená čerstvá skořice, vidličky a talířek s kouskem moučníku.
www.ifyougiveablondeakitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.