Velmi snadný recept na pstruha z grilu vyžaduje pouze 4 přísady a je hotový za méně než 25 minut. Je také nízkosacharidový a bezlepkový! Perfektní jako večeře ve vytíženém týdnu. Pokud hledáte další recepty s rybami, podívejte se na našich 5 receptů s lososem na másle, které si musíte udělat na večeři.
Co budeme potřebovat
- 450 g filetů ze pstruha duhového
- sůl
- mletý černý pepř
- 2 lžíce rozpuštěného másla (můžete použít ghí)
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mletého kopru
Postup
- Předehřejte troubu na 180 stupňů.
- Odřízněte list alobalu dostatečně velký, aby se pstruh zcela zabalil.
- Vložte pstruha do alobalu.
- Dochuťte ho solí a pepřem.
- Pstruha pokapejte rozpuštěným máslem.
- Navrch dejte mletý česnek a čerstvý mletý kopr.
- Strany fólie přehneme přes pstruha a úplně jej zakryjte.
- Pečte asi 13 minut.
- Poté otevřete alobal a opékejte na grilu další 3 minuty.
Jedná se o lahodný recept na grilovaného pstruha, který se opravdu hodí k rozmačkanému květáku, květákové rýži, pečeným zeleným fazolkám nebo dokonce pečené růžičkové kapustě. Ale pokud vám nevadí jíst sacharidy, můžete tuto rybu podávat s lahodnou pečenou rýží.