Pečený pstruh na grilu s limetkou

Pečený pstruh na grilu s limetkou

Tento snadný recept na grilovaného pstruha nabízí fantastickou chuť čerstvé ryby, soli, cukru, čerstvého kopru a plátků limetky. Rybu grilujte několik minut na přímém ohni, aby se dobře opekla a získala nádech po grilování. Další nápady na grilovací sezónu, najdete u nás!

Co budeme potřebovat

  • 1 lžička jemné mořské soli
  • 2 lžičky cukru
  • 4 ks pstruha
  • ¼ lžičky soli
  • ¼ lžičky černého pepře
  • 60 g snítek kopru
  • 2 střední limetky (každá nakrájená na tenké plátky)

Postup

  • Smíchejte 2 šálky vody, mořskou sůl a cukr v mělké misce a přidejte rybu.
  • Nechte odstát 20 minut a poté slijte.
  • Připravte oheň na dřevěném uhlí. Nechte uhlí hořet, dokud plameny neuhasnou. Přesypte žhavé uhlíky na jednu stranu grilu.
  • Grilovací rošt potřete olejem a položte rošt nad uhlí.
  • Posypte rybí maso solí a pepřem.
  • Plátky kopru a limetky rozdělte rovnoměrně na rybu.
  • Umístěte pstruhy na přímé teplo a grilujte 4 minuty.
  • Otočte a přendejte ho na nepřímé teplo. Grilujte 12 minut nebo dokud nebude ryba hotová.
Celá ryba dochucená citronem a bylinkami.
Zdroj: feastingathome.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.