Tento snadný recept na grilovaného pstruha nabízí fantastickou chuť čerstvé ryby, soli, cukru, čerstvého kopru a plátků limetky. Rybu grilujte několik minut na přímém ohni, aby se dobře opekla a získala nádech po grilování. Další nápady na grilovací sezónu, najdete u nás!
Co budeme potřebovat
- 1 lžička jemné mořské soli
- 2 lžičky cukru
- 4 ks pstruha
- ¼ lžičky soli
- ¼ lžičky černého pepře
- 60 g snítek kopru
- 2 střední limetky (každá nakrájená na tenké plátky)
Postup
- Smíchejte 2 šálky vody, mořskou sůl a cukr v mělké misce a přidejte rybu.
- Nechte odstát 20 minut a poté slijte.
- Připravte oheň na dřevěném uhlí. Nechte uhlí hořet, dokud plameny neuhasnou. Přesypte žhavé uhlíky na jednu stranu grilu.
- Grilovací rošt potřete olejem a položte rošt nad uhlí.
- Posypte rybí maso solí a pepřem.
- Plátky kopru a limetky rozdělte rovnoměrně na rybu.
- Umístěte pstruhy na přímé teplo a grilujte 4 minuty.
- Otočte a přendejte ho na nepřímé teplo. Grilujte 12 minut nebo dokud nebude ryba hotová.