Uzená kuřecí stehna s glazurou z bourbonu a javorového sirupu

Uzená kuřecí stehna s glazurou z bourbonu a javorového sirupu
Příprava: 20 minut Vaření: 110 minut Počet porcí: 3

Luxusní kuřecí stehna vyuzená do dokonalosti a glazovaná ve směsi bourbonu, javorového sirupu, kečupu a balzamika jsou dokonale šťavnatá a neskutečně chutná. To prostě musíte vyzkoušet!

Co budete potřebovat

Na glazé:

  • ½ šálku bourbonu
  • ½ šálku javorového sirupu
  • ¼ šálku kečupu
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 2 lžičky grilovacího koření
  • 1 lžička balzamikového octa

Na kuřecí maso:

  • 4 kuřecí stehna
  • ¼ šálku grilovacího koření dle výběru
  • ¼ šálku třtinového cukru
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky čerstvě mletého pepře

Postup

  • Smíchejte ingredience na glazé ve střední pánvi.
  • Přiveďte k varu, snižte teplotu na minimum a vařte 10–15 minut, dokud se tekutina nezredukuje na polovinu.
  • Sundejte z plotny a dejte stranou.
  • Smíchejte grilovací koření, cukr, sůl a pepř.
  • Směsí potřete veškeré maso.
  • Nastavte si gril nebo elektrickou udírnu na uzení při 135°C pomocí nepřímého tepla.
  • Přidejte maso kůží nahoru a uďte 1 a 1/2 hodiny nebo dokud vnitřní teplota masa nedosáhne 71°C.
  • Kuřecí stehna otočte.
  • Spodní stranu stehen potřete směsí bourbonu a javorového sirupu a několik minut uďte.
  • Znovu otočte, potřete směsí bourbonu a javorového sirupu a několik minut uďte.
  • Kuřecí stehna s kůží znovu potřete glazurou a ještě pár minut uďte.
  • Před podáváním nechte maso 5 minut odpočinout.
  • Užijte si to!
Kuřecí stehna vyuzená do dokonalosti a glazovaná ve směsi bourbonu, javorového sirupu, kečupu a balzamika.
www.ericasrecipes.com

Vyzkoušejte i našich 6 nejlepších receptů na stehna z kuřecího masa, kterým nebude nikdo moci odolat!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.