Chipotle kuřecí stehna z udírny

Chipotle kuřecí stehna z udírny

Tato uzená kuřecí stehna mají nízký obsah sacharidů, snadno se připravují a chutnají naprosto úžasně! Jsou dokonale křehká a šťavnatá a mají luxusní křupavou kůžičku. Tomu nejde odolat!

Co budete potřebovat

  • 12 horních kuřecích stehen
  • ½ šálku olivového oleje
  • šťáva a kůra z 1 velkého citronu
  • ¼ šálku pomerančové šťávy
  • 6 stroužků česneku, utřených
  • 1 lžíce sušeného nebo čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžíce mořské soli
  • 2 lžičky černého pepře
  • 1 lžička chipotle (nebo uzené papriky)
  • 1 lžička kajenského pepře (volitelně)

Postup

  • Do velké mísy přidejte olej, citronovou šťávu a kůru, pomerančovou šťávu, prolisovaný česnek, rozmarýn, mořskou sůl, černý pepř, chipotle a kajenský pepř a promíchejte, aby se chutě spojily.
  • Kuřecí stehna, jedno po druhém, namáčejte do marinády a přendejte je do velkého sáčku.
  • Nalijte zbývající marinádu do sáčku.
  • Vymačkejte ze sáčku vzduch, uzavřete a dejte alespoň na pár hodin do lednice, aby se kuře marinovalo.
  • Předehřejte gril s udírnou na 95 stupňů Celsia po dobu 15 minut.
  • Ochucená kuřecí stehna položte přímo na rošt (kůží nahoru) a 20 minut uďte.
  • Zbývající marinádu si ponechte pro závěrečné podlévání.
  • Poté zvyšte teplotu na 190 stupňů Celsia a uďte kuře dalších 30 minut.
  • Nakonec zvyšte teplotu na 200 stupňů.
  • Kuřecí kůži potřete zbývající marinádou a otočte stehna kůží dolů.
  • Uďte 5 minut, nebo dokud není kůže křupavá a vnitřní teplota kuřete nedosáhne 74 -82 stupňů Celsia.
  • Nechte si chutnat!
Kořeněná vyuzená kuřecí stehna na tácu.
www.hildaskitchenblog.com

Možná oceníte i naše recenze elektrických kontaktních grilů. Jaký v naší recenzi vyhrál a proč?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.