Tato uzená kuřecí stehna mají nízký obsah sacharidů, snadno se připravují a chutnají naprosto úžasně! Jsou dokonale křehká a šťavnatá a mají luxusní křupavou kůžičku. Tomu nejde odolat!
Co budete potřebovat
- 12 horních kuřecích stehen
- ½ šálku olivového oleje
- šťáva a kůra z 1 velkého citronu
- ¼ šálku pomerančové šťávy
- 6 stroužků česneku, utřených
- 1 lžíce sušeného nebo čerstvého rozmarýnu
- 1 lžíce mořské soli
- 2 lžičky černého pepře
- 1 lžička chipotle (nebo uzené papriky)
- 1 lžička kajenského pepře (volitelně)
Postup
- Do velké mísy přidejte olej, citronovou šťávu a kůru, pomerančovou šťávu, prolisovaný česnek, rozmarýn, mořskou sůl, černý pepř, chipotle a kajenský pepř a promíchejte, aby se chutě spojily.
- Kuřecí stehna, jedno po druhém, namáčejte do marinády a přendejte je do velkého sáčku.
- Nalijte zbývající marinádu do sáčku.
- Vymačkejte ze sáčku vzduch, uzavřete a dejte alespoň na pár hodin do lednice, aby se kuře marinovalo.
- Předehřejte gril s udírnou na 95 stupňů Celsia po dobu 15 minut.
- Ochucená kuřecí stehna položte přímo na rošt (kůží nahoru) a 20 minut uďte.
- Zbývající marinádu si ponechte pro závěrečné podlévání.
- Poté zvyšte teplotu na 190 stupňů Celsia a uďte kuře dalších 30 minut.
- Nakonec zvyšte teplotu na 200 stupňů.
- Kuřecí kůži potřete zbývající marinádou a otočte stehna kůží dolů.
- Uďte 5 minut, nebo dokud není kůže křupavá a vnitřní teplota kuřete nedosáhne 74 -82 stupňů Celsia.
- Nechte si chutnat!
Možná oceníte i naše recenze elektrických kontaktních grilů. Jaký v naší recenzi vyhrál a proč?