Uzená kuřecí stehna v nálevu

Uzená kuřecí stehna v nálevu

Kuřecí stehna naložená do nálevu ze sójové omáčky, melasy a worcesterské omáčky a poté uzená 3 hodiny si zamilujete. Na pochoutky z grilu si ani nevzpomenete!

Co budete potřebovat

  • 2 šálky vody
  • 2 šálky melasy
  • 1 šálek soli
  • 1/4 šálku sojové omáčky nebo tamari omáčky
  • 2 lžíce worcesterské omáčky
  • 1/2 lžičky oloupaného a čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • 1/4 lžičky česnekového prášku
  • 7 l ledové vody
  • 4 kuřecí stehna
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • doporučené dřevo na uzení: jablko, třešeň, pekanový ořech nebo mesquite

Postup

  • Ve velkém hrnci na středním plameni smíchejte 2 šálky vody, melasu a sůl.
  • Přiveďte k varu, dokud se sůl nerozpustí.
  • Sundejte z plotny a vmíchejte sójovou omáčku, worcestrovou omáčku, zázvor a česnekový prášek.
  • Odstavte a nechte vychladnout.
  • Když se směs ochladí, vmíchejte 7 litrů ledové vody a dobře promíchejte.
  • Kuřecí stehna vložte do velkého hrnce, zalijte nálevem a nechte chladit 6 – 8 hodin (během toho maso jednou otočte).
  • Předehřejte udírnu na 110 °C.
  • Vyjměte stehna ze slaného nálevu a důkladně opláchněte, abyste odstranili zbývající sůl.
  • Osušte papírovými utěrkami.
  • Poté potřete olivovým olejem.
  • Umístěte stehna na střední mřížku udírny.
  • Uďte až 3 hodiny nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne 74 °C v nejtlustší části stehna.
  • Vyjměte stehna z udírny a vychutnejte si je svou oblíbenou BBQ omáčkou!
Vyuzené kuřecí stehno na prkýnku s příborem a zeleninou.
www.thismamacooks.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.