Tato medová hovězí žebra grilovaná v troubě jsou extrémně křehká. Jsou dvakrát pečené a navíc dušená v medové BBQ omáčce. Nejlepší je k nim podávat domácí nadýchaný chléb, kterým ůžete vytřít i tu poslední kapičku dokonalé grilovací omáčky.
Co budeme potřebovat
- 2 kg hovězích žeber
- 40 g dijonské hořčice
- 70 ml medu
- 2 lžíce pálivé omáčky
- 1 lžíce cibulového prášku
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
Postup
- Předehřejte troubu na 200 stupňů C.
- Ve střední míse smíchejte dohromady dijonskou hořčici, med, pálivou omáčku, cibulový prášek , sůl a mletý černý pepř.
- Nalijte ¾ marinádové omáčky na hovězí žebra a vmasírujte do masa.
- Žebra zabalte do alobalu. Umístěte žebra do pekáče. Pečete v troubě asi 40 minut.
- Vyjměte žebra a odstraňte alobal. Žebra potřeme zbytkem marinády. Pečte dalších 10 minut.
- Vyjměte žebra z trouby a před podáváním je nechte alespoň 10 minut odpočívat.