Domácí švestková omáčka

Domácí švestková omáčka

Vyzkoušejte tuto chutnou omáčku jako přílohu ke křehkému masu nebo ji mějte po ruce u letní grilovačky pro zpestření servírovaných jídel. Tento recept na omáčku za švestek bude chtít mít doma každý!

Co budeme potřebovat

  • 1 kg vypeckovaných švestek (rozpůlených)
  • 1 červená cibule (nakrájená nadrobno)
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru (jemně nastrouhaného)
  • 100 g hnědého cukru
  • 30 ml jablečného octa
  • 125 ml vody
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička čínského koření
  • 1/2 lžičky chilli vloček

Postup

  • Všechny ingredience dejte do velkého hrnce a zahřívejte na vysokou teplotu.
  • Přiveďte k varu. Snižte teplotu na středně nízkou a za stálého míchání vařte 30 minut nebo dokud se švestky nerozvaří.
  • Pomocí tyčového mixéru rozmixujte švestkovou omáčku do hladka.

Horkou omáčku můžete poté nalít do sterilizovaných sklenic. Zapečeťte, označte a nezapomeňte na datum. Pro další tipy a triky, jak zavařit nejrůznější suroviny se podívejte na naše recepty se zavařováním! S námi zakonzervujete vše!

Mistička plná červené, lahodné, lehce pikantní omáčky.
Zdroj: themailifiles.blogspot.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.