Vyzkoušejte tuto chutnou omáčku jako přílohu ke křehkému masu nebo ji mějte po ruce u letní grilovačky pro zpestření servírovaných jídel. Tento recept na omáčku za švestek bude chtít mít doma každý!
Co budeme potřebovat
- 1 kg vypeckovaných švestek (rozpůlených)
- 1 červená cibule (nakrájená nadrobno)
- 1 lžíce čerstvého zázvoru (jemně nastrouhaného)
- 100 g hnědého cukru
- 30 ml jablečného octa
- 125 ml vody
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička soli
- 1 lžička čínského koření
- 1/2 lžičky chilli vloček
Postup
- Všechny ingredience dejte do velkého hrnce a zahřívejte na vysokou teplotu.
- Přiveďte k varu. Snižte teplotu na středně nízkou a za stálého míchání vařte 30 minut nebo dokud se švestky nerozvaří.
- Pomocí tyčového mixéru rozmixujte švestkovou omáčku do hladka.
Horkou omáčku můžete poté nalít do sterilizovaných sklenic. Zapečeťte, označte a nezapomeňte na datum. Pro další tipy a triky, jak zavařit nejrůznější suroviny se podívejte na naše recepty se zavařováním! S námi zakonzervujete vše!