Sekaná z mletého masa s žampionovou omáčkou

Sekaná z mletého masa s žampionovou omáčkou

Troufáme si tvrdit, že toto je nejlepší sekaná, jakou jste kdy měli! Navíc je jednoduchá na přípravu a omáčka ze žampionů ji povyšuje o další úroveň výše.

Co budete potřebovat

  • olej ve spreji na vymazání plechu na pečení
  • 500 g mletého hovězího masa (85 % libového)
  • 500 g mletého vepřového masa
  • 1 šálek nakrájené žluté cibule
  • 1 šálek ochucené Panko strouhanky
  • ½ šálku rajčatové omáčky plus 3 další lžíce
  • 2 velká vejce
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • 3 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce čerstvého nasekaného tymiánu
  • 1 lžíce čerstvé plocholisté petrželky, nasekané
  • ¼ šálku strouhaného parmazánu
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky mletého černého pepře

Na omáčku:

  • 3 lžíce másla
  • ¼ šálku nakrájené šalotky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 230 g žampionů nakrájených na plátky
  • 1 lžička worcesterské omáčky
  • ¼ šálku hladké mouky
  • 3 lžíce balzamikového octa
  • 2 šálky hovězího vývaru
  • 1/8 lžičky soli
  • ¼ lžičky mletého černého pepře
  • 1 lžíce čerstvé plocholisté petrželky, na ozdobu (volitelně)

Postup

  • Předehřejte troubu na 190 stupňů Celsia..
  • Postříkejte olejem ve spreji plech vyložený pečícím papírem.
  • Ve velké míse smíchejte hovězí maso, vepřové maso, cibuli, strouhanku, ½ šálku rajčatové omáčky, vejce, worchesterskou omáčku, 2 lžíce balzamikového octa, tymián, petrželku, sýr, sůl a pepř.
  • Všechny ingredience míchejte čistýma rukama, dokud se úplně nepromíchají.
  • Vypláchněte chlebovou formu (20 x 10 cm) vodou a do mokré formy vložte masovou směs.
  • Formu opatrně překlopte na vymazaný plech.
  • Pečte 50 minut.
  • Mezitím smíchejte 3 lžíce rajčatové omáčky s 1 lžící balzamikového octa.
  • Dejte stranou.
  • Po 50 minutách sekanou vyjměte z trouby, potřete vršek připravenou rajčatovou omáčkou a vraťte do trouby dopéct dalších 20 minut.
  • Část omáčky si po dopečení nechte na další potření.
  • Ve velké pánvi rozpusťte máslo na středně vysokém plameni.
  • Přidejte šalotku a restujte do měkka, asi 2 až 4 minuty.
  • Přidejte česnek a restujte další 1 minutu.
  • Přidejte žampiony a worcesterskou omáčku a vařte odkryté za občasného míchání, dokud lehce nezhnědnou a nepustí tekutinu, asi 8 minut.
  • Vmíchejte mouku.
  • Vařte 3 až 4 minuty.
  • Přidejte balsamico a poté vývar.
  • Pomalu duste a míchejte do zhoustnutí, asi 4 až 5 minut.
  • Dochuťte solí a pepřem.
  • Udržujte v teple na mírném ohni.
  • Sekanou přendejte na talíř a nakrájejte.
  • Pokapejte žampionovou omáčkou.
  • V případě potřeby ozdobte nasekanou petrželkou.
Porce masové sekané s omáčkou z hub na talíři s vidličkou.
www.howtofeedaloon.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze vestavných trub. Kdo vyhrál v našem srovnání?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.