Kynutý bramborák z trouby

Kynutý bramborák z trouby

Tato kynutá placička z brambor je něco, jako chutný bramborový koláček. Při pečení vám vznikne kapsička, kterou lze naplnit libovolnou náplní podle chuti. Samotné těsto je velmi jemné, proto ho můžete podávat buď k dobrému masu, jako je recept na hovězí maso s pepřem, nebo bramborák zakusovat k indickému butter chicken!

Co budeme potřebovat

  • 100 ml teplého mléka
  • 150 g vařených brambor
  • 150 g mouky
  • 25 g másla
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička suchého droždí
  • 10 g čerstvého droždí

Postup

  • Do teplého mléka přidejte cukr a droždí, nechte 5-10 minut odstát, dokud se droždí nerozpustí.
  • Uvařené brambory rozmělníme na pyré, přidáme máslo a sůl.
  • Poté přidáme mléko s droždím.
  • Postupně přidáváme mouku, hněteme v měkké těsto. Těsto hněteme přibližně 5 minut.
  • Těsto dáme do mísy, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme na teplém místě 40–60 minut kynout, dokud se nezdvojnásobí.
  • Uhněteme těsto, rozdělíme na 8 kuliček o hmotnosti 50–55 g.
  • Zapněte troubu, aby se zahřála na 200 stupňů.
  • Každou kuličku vyválejte na placičku o průměru 12 cm.
  • Snažte se je opatrně vyválet, aby se těsto nepotrhalo, protože při pečení bude otvorem unikat vzduch a bramborák se příliš nenafoukne.
  • Pečte 4 koláče na jednom plechu v troubě předehřáté na 200 stupňů po dobu 8-10 minut.
Bramborová placka upečená v troubě.
Zdroj: diyjoy.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.