Spotřebovat kaši z předešlého dne je občas pěkný oříšek. S naším receptem na kynutý bramborák z trouby to jde raz dva. Dalším skvělým způsobem, jak kaši spotřebovat je ji zapéct v troubě s masem, jako v našich receptech.
Co budeme potřebovat
- 20 ml teplého mléka
- 1 lžíce másla
- 200 g bramborové kaše
- 1 rozšlehané vejce
- 200 g mouky
- 10 g suchého droždí
- 50 ml mléka
- 1 lžička citronové kůry
Postup
- Smíchejte teplé mléko s droždím a nechte 10 min odstát.
- Přidejte 1 polévkovou lžíci másla a naběhnuté droždí do kaše.
- Přidejte 1 rozšlehané vejce, mouku, mléko a citronovou kůru.
- Směs vložte na pečící papír a vytvarujte placku.
- Pečte v troubě na 180 stupňů 15 – 20 minut.