Kapustové placičky s masem v troubě

Kapustové placičky s masem v troubě

Recept na plněné kapustové karbanátky masem je jedinečně lahodné jídlo z trouby, uvařené v pikantní rajčatové omáčce. Pokud máte rádi kapustu, vyzkoušejte naše plněné kapustové závitky vyrobené tak, že každý zelný list naplníte různými směsmi.

Co budeme potřebovat

  • 1 kapusta

Na masoví koule

  • 120 g vařené rýže
  • 500 g mletého hovězího
  • 1 malá žlutá cibule (nakrájená na kostičky)
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1/2 lžičky koriandru

Na omáčku

  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 4 stroužky česneku (mletý)
  • 1/2 lžičky koriandru
  • 1/2 lžičky sušené bazalky
  • sůl
  • pepř
  • 500 ml vody (nebo kuřecího vývaru)

Postup

  • Předehřejte troubu na 180 stupňů a postříkejte zapékací misku sprejem na vaření. Dejte to stranou.
  • Nakrájejte kapustu najemno.
  • Poté ve velké misce smíchejte maso s rýží.
  • Přidejte zbytek ingrediencí, včetně kapusty na karbanátky a promíchejte, aby se spojily.
  • Nyní ve velké misce smíchejte ingredience na omáčku.
  • Polovinu omáčky nalejte do pekáče.
  • Vyskládejte na ní kapustové karbanátky a ty poté přelijte zbylou omáčkou.
  • Poté přikryjte alobalem a pečte 70–90 minut.
  • Jakmile je zelí měkké a masové kuličky uvařené, vyjměte je z trouby. Před podáváním nechte 10 minut odpočinout.
  • Podávejte s bramborovou kaší a salátem.
Dvě misky plné měkkých karbanátku v omáčce z rajčat.
Zdroj: whollytasteful.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.