Tyto speciální plněné pečené brambory jsou hitem u všech věkových kategorií. Ochutnejte je sami! Podávejte je jako přílohu k dokonalým hovězím roládám, které si můžete připravit podle nás.
Co budeme potřebovat
- 3 velké brambory
- 1 lžička řepkového oleje
- 50 g nakrájené zelené cibule
- 100 g másla (nakrájeného na kostky)
- 125 ml smetany na vaření
- 125 g zakysané smetany
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky bílého pepře
- 200 g strouhaného sýra čedar
- paprika
Postup
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Bramborám propíchejte slupku. V případě potřeby potřete olejem.
- Pečte do měkka, 50-75 minut.
- Až vychladnou, rozřízněte každou bramboru podélně napůl.
- Vydlabejte dužinu a nechte tenkou skořápku.
- Snižte teplotu trouby na 180°C.
- V malé pánvi orestujte cibuli na 30 g másla, dokud nezměkne.
- Ve velké míse rozmačkejte bramborovou dužinu.
- Vmíchejte orestovanou cibuli, smetanu, zakysanou smetanu, sůl a pepř.
- Přimíchejte sýr. Naplňte bramborové skořápky.
- Brambory položte na plech. Rozpusťte zbývající máslo a pokapejte jím brambory.
- Brambory posypte paprikou. Pečte asi 20 minut.