Játrové knedlíčky z hovězích jater

Játrové knedlíčky z hovězích jater

Hovězí játrové knedlíčky jsou oblíbeným jídlem v německé, rakouské a české kuchyni. Kdykoli vidím na jídelním lístku knedlíčkovou polévku, nemůžu si pomoct, abych si ji objednala jako předkrm. Vyzkoušejte náš recept a uvidíte, jak jsou chutné! Zejména potom v chuťově výrazném hovězím vývaru, který si připravíte i s námi.

Co budeme potřebovat

  • 400 g hovězích jater
  • 3 rohlíky
  • 250 ml plnotučného mléka (vlažné)
  • 1 cibule
  • 10 g petrželky
  • 150 g slaniny (nakrájené na kostičky)
  • ½ lžičky sušené majoránky
  • 5 lžic strouhanky
  • 2 vejce
  • 2 l hovězího vývaru
  • sůl
  • pepř
  • petržel (k podávání)

Postup

  • Rohlíky nakrájejte na kostičky a přidejte do mísy.
  • Přidáme vlažné mléko a ručně prohněteme. Necháme nasáknout, dokud rohlíky nezměknou.
  • Oloupejte a najemno nakrájejte cibuli a nasekejte petržel.
  • Játra nakrájejte na menší kousky a přendejte do kuchyňského robotu.
  • Přidejte na kostičky nakrájenou slaninu a míchejte do hladka.
  • Do mísy přidejte směs jater a slaniny, cibuli nakrájenou na kostičky, nasekanou petržel, sušenou majoránku, strouhanku, vejce a namočené rohlíky a promíchejte do hladka.
  • Dochuťte solí a pepřem.
  • Ve velkém hrnci přiveďte k varu hovězí vývar.
  • Ze směsi na játrové knedlíčky vytvarujte kuličky a přidejte je do hovězího vývaru.
  • Snižte teplotu, protože knedlíčky by se neměly vařit.
  • Nechejte dusit cca. 25 min.
  • Játrové knedlíčky podáváme v hovězím vývaru a ozdobené čerstvou petrželkou.
Velký knedlík uprostřed vývaru, ozdobený nakrájenou petrželí.
Zdroj: omas-1-euro-rezepte.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.