Knedlíčky z vepřových jater

Knedlíčky z vepřových jater

Ze všech druhů masa si myslím, že játra jsou nejméně oblíbená na vaření, protože mají svojí typickou vůni. Jsou také docela krvavé a pokud nemáte rádi hodně soli a koření, bez nich mohou chutnat hořce anebo dokonce divně. Pokud ale vše uděláte správně, budete odměněni jedinečnými a dobře chutnajícími vepřovými játrovými knedlíčky. Můžete je potom podávat v této krémové polévce známé jako kaldoun a třeba to může být i překrm k nejlepším receptům na kuřecím gnocchi.

Co budeme potřebovat

  • 500 – 700 g vepřových jater
  • 1 cibule
  • kousek másla
  • 2 rohlíky
  • 250 ml teplého mléka
  • 1 vejce
  • 250 g strouhanky
  • trochu petržele
  • trochu majoránky
  • sůl
  • pepř
  • trochu muškátového oříšku

Postup

  • Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme na trošce másla.
  • Osmaženou cibuli dejte stranou.
  • Rohlíky nakrájejte na malé kostičky.
  • Kostky chleba dejte do jiné mísy a pak je zalijte trochou mléka, dobře promíchejte, aby se všechny trochu nasákly, ale ne moc.
  • Ostrým nožem nakrájejte játra na malinké kousky nebo je nasekejte v kuchyňském robotu.
  • Nyní k nim přidejte osmaženou cibuli, kostky chleba, vejce, bylinky, sůl a pepř a dobře promíchejte.
  • Dejte na 1 hodinu do lednice.
  • Přiveďte k varu velký hrnec se slanou vodou a snižte teplotu na mírnou.
  • Vytvarujte malé knedlíčky velikosti švestky a opatrně je vložte do vody.
  • Když knedlíky začnou plavat nahoru, počkejte 10 minut, než se knedlíky ve vodě uvaří.
Talířek plný horké polévky a masových knedlíčků.
Zdroj: bildderfrau.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.