Gulášovka se slaninou a hovězím masem

Gulášovka se slaninou a hovězím masem

Gulášová polévka s restovanou slaninou byla jedním z prvních jídel, které jsem v Rakousku vyzkoušela. Tento recept je jednoduchý na přípravu, nepotřebuje tolik pozornosti, prostě polévku necháte vařit. Je to skvělé jídlo, pro vytížené maminky. Stejně jako tento recept na rychlé rolády z plátkového sýra.

Co budeme potřebovat

  • 3 široké plátky slaniny (nakrájené na kostičky)
  • 1 kg dušeného hovězího masa (nakrájeného na kostky)
  • 1 malá zelená paprika (zbavená semínek a nakrájená)
  • 2 střední cibule (nakrájené)
  • 1 velký stroužek česneku (nasekaný)
  • 400 g nakrájených rajčat
  • 750 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce papriky
  • 2 lžičky soli
  • pepř
  • špetka cukru
  • 2 velké brambory (oloupané a nakrájené na kostičky)
  • 125 g zakysané smetany

Postup

  • Ve velkém hrnci opečte slaninu na střední teplotě dokřupava.
  • Vyjměte ji a položte na papírovou utěrku, aby okapala.
  • V hrnci nechte cca 2 polévkové lžíce tuku.
  • Přidejte kostky hovězího masa a opečte je ze všech stran.
  • Přidejte zelenou papriku a cibuli a vařte do měkka.
  • Přidejte česnek a vařte o další 1 minutu déle.
  • Vmíchejte rajčata, vývar, papriku, sůl, pepř a cukr.
  • Přikryjte a vařte asi 1-1/2 hodiny, dokud hovězí maso nezměkne.
  • Asi 1/2 hodiny před podáváním přidejte brambory a odloženou slaninu.
  • Vařte, dokud brambory nezměknou.
  • Před podáváním každou porci ozdobte kopečkem zakysané smetany.

Tento recept na gulášovou polévku s restovanou slaninou a hovězím masem bude ještě lepší pokud na její přípravu použijete hrnec na pomalé vaření. Jaký si vybrat, aby fungoval, co nejlépe se dozvíte z naší recenze na webu.

Miska plná lahodné polévky s brambory, masem a slaninou.
Zdroj: fromachefskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.