Grilovaná cuketa s nivou a citronem

Grilovaná cuketa s nivou a citronem

Křupavé piniové oříšky a rozdrobená niva promění grilovanou cuketu v sofistikovanou přílohu za méně než 15 minut. Podávejte ke grilovanému vepřovému nebo kuřecímu masu.

Co budete potřebovat

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu
  • 1 citron
  • 3 lžíce piniových oříšků
  • 2 střední cukety
  • 60 g nivy

Postup

  • Nastavte gril na středně vysokou teplotu.
  • Ve velké míse smíchejte olej a rozmarýn.
  • Do olejové směsi přidejte kůru z celého citronu plus 2 lžíce šťávy.
  • Dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  • Mezitím na malé nepřilnavé pánvi opékejte za stálého míchání piniové oříšky, dokud nebudou zlatavé.
  • Odstavte ze sporáku a nechte vychladnout.
  • Cuketu nakrájejte na cca 0,6 cm silné plátky.
  • Dochuťte solí a pepřem.
  • Cuketu grilujte 2–3 min z každé strany, dokud nebude měkká.
  • Přidejte do mísy s olejovou směsí a promíchejte.
  • Přeneste cuketu na talíř.
  • Na cuketu rozdrobte nivu a posypte piniovými oříšky.
  • Nechte si chutnat!
Cuketové plátky z grilu s nivou a  piniovými oříšky na talíři s dvěma lžícemi.
www.savoryonline.com

Máme pro vás i skvělé recepty na lasagne z cukety jako z Itálie. Vyzkoušejte něco nového!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.