Křupavé piniové oříšky a rozdrobená niva promění grilovanou cuketu v sofistikovanou přílohu za méně než 15 minut. Podávejte ke grilovanému vepřovému nebo kuřecímu masu.
Co budete potřebovat
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu
- 1 citron
- 3 lžíce piniových oříšků
- 2 střední cukety
- 60 g nivy
Postup
- Nastavte gril na středně vysokou teplotu.
- Ve velké míse smíchejte olej a rozmarýn.
- Do olejové směsi přidejte kůru z celého citronu plus 2 lžíce šťávy.
- Dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Mezitím na malé nepřilnavé pánvi opékejte za stálého míchání piniové oříšky, dokud nebudou zlatavé.
- Odstavte ze sporáku a nechte vychladnout.
- Cuketu nakrájejte na cca 0,6 cm silné plátky.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Cuketu grilujte 2–3 min z každé strany, dokud nebude měkká.
- Přidejte do mísy s olejovou směsí a promíchejte.
- Přeneste cuketu na talíř.
- Na cuketu rozdrobte nivu a posypte piniovými oříšky.
- Nechte si chutnat!
Máme pro vás i skvělé recepty na lasagne z cukety jako z Itálie. Vyzkoušejte něco nového!