Krémové dýňové noky se špenátem a klobásou

Krémové dýňové noky se špenátem a klobásou

Úžasné podzimní jídlo, které máte připravené za pouhých 30 minut a ještě navíc na jedné pánvi! Smetanová omáčka s dýňovým pyré, špenátem, klobásou a čerstvými bylinkami dělá z noků pokrm hodný luxusní restaurace.

Co budete potřebovat

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 340 g italských klobás (střívka odstraňte)
  • 280 g bramborových gnocchi
  • 1 šálek smetany ke šlehání
  • ⅓ šálku kuřecího vývaru
  • 1 šálek dýňového pyré
  • 3 stroužky česneku, nasekaného
  • 110 g čerstvého špenátu
  • 2 lžíce nasekané čerstvé šalvěje
  • 2 lžíce čerstvého tymiánu
  • sůl a mletý černý pepř podle chuti

Postup

  • Zahřejte 1 lžíci olivového oleje ve velké pánvi s těžkým dnem a vysokým okrajem na středním ohni.
  • Vyjměte klobásy ze střívek a nakrájejte.
  • Přidejte na pánev nakrájenou klobásu a opékejte na středním plameni asi 4 minuty z jedné strany bez otáčení, aby klobása zhnědla.
  • Překlopte na druhou stranu a opékejte ještě 2 minuty.
  • Slijte tuk a veškerou tekutinu.
  • Do stejné pánve ke klobáse přidejte nevařené bramborové gnocchi, smetanu a kuřecí vývar.
  • Na středním plameni přiveďte k varu a vše dobře promíchejte.
  • Přikryjte pokličkou a nechte vařit asi 5 minut na středním plameni.
  • Poté přidejte dýňové pyré a prolisovaný česnek.
  • Promíchejte.
  • Přidejte špenát.
  • Přiveďte k varu na středním plameni, snižte na mírný střední plamen a vše dobře promíchejte.
  • Vařte asi 3 nebo více, dokud špenát nezvadne.
  • Ujistěte se, že gnocchi jsou uvařené, česnek propečený podle vaší chuti a omáčka dostatečně hustá.
  • Vařte déle, pokud chcete hustší omáčku.
  • Sundejte pánev ze sporáku.
  • Vmíchejte polovinu čerstvé šalvěje a polovinu čerstvého tymiánu.
  • Dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem.
  • Při podávání posypte zbylou polovinou čerstvé šalvěje a zbylou polovinou čerstvého tymiánu.
  • Nechte si chutnat!
Noky se smetanovou omáčkou s dýňovým pyré, špenátem, klobásou a čerstvými bylinkami na talíři.
www.juliasalbum.com

Nezapomeňte vyzkoušet i naše další recepty na gnocchi! Máme pro vás varianty s kachním ragú, žampiony či s kuřecím masem.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.