Úžasné podzimní jídlo, které máte připravené za pouhých 30 minut a ještě navíc na jedné pánvi! Smetanová omáčka s dýňovým pyré, špenátem, klobásou a čerstvými bylinkami dělá z noků pokrm hodný luxusní restaurace.
Co budete potřebovat
- 1 lžíce olivového oleje
- 340 g italských klobás (střívka odstraňte)
- 280 g bramborových gnocchi
- 1 šálek smetany ke šlehání
- ⅓ šálku kuřecího vývaru
- 1 šálek dýňového pyré
- 3 stroužky česneku, nasekaného
- 110 g čerstvého špenátu
- 2 lžíce nasekané čerstvé šalvěje
- 2 lžíce čerstvého tymiánu
- sůl a mletý černý pepř podle chuti
Postup
- Zahřejte 1 lžíci olivového oleje ve velké pánvi s těžkým dnem a vysokým okrajem na středním ohni.
- Vyjměte klobásy ze střívek a nakrájejte.
- Přidejte na pánev nakrájenou klobásu a opékejte na středním plameni asi 4 minuty z jedné strany bez otáčení, aby klobása zhnědla.
- Překlopte na druhou stranu a opékejte ještě 2 minuty.
- Slijte tuk a veškerou tekutinu.
- Do stejné pánve ke klobáse přidejte nevařené bramborové gnocchi, smetanu a kuřecí vývar.
- Na středním plameni přiveďte k varu a vše dobře promíchejte.
- Přikryjte pokličkou a nechte vařit asi 5 minut na středním plameni.
- Poté přidejte dýňové pyré a prolisovaný česnek.
- Promíchejte.
- Přidejte špenát.
- Přiveďte k varu na středním plameni, snižte na mírný střední plamen a vše dobře promíchejte.
- Vařte asi 3 nebo více, dokud špenát nezvadne.
- Ujistěte se, že gnocchi jsou uvařené, česnek propečený podle vaší chuti a omáčka dostatečně hustá.
- Vařte déle, pokud chcete hustší omáčku.
- Sundejte pánev ze sporáku.
- Vmíchejte polovinu čerstvé šalvěje a polovinu čerstvého tymiánu.
- Dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem.
- Při podávání posypte zbylou polovinou čerstvé šalvěje a zbylou polovinou čerstvého tymiánu.
- Nechte si chutnat!
Nezapomeňte vyzkoušet i naše další recepty na gnocchi! Máme pro vás varianty s kachním ragú, žampiony či s kuřecím masem.