Pečené dýňové gnocchi bez lepku s bylinkovým máslem

Pečené dýňové gnocchi bez lepku s bylinkovým máslem

Dokonalé bezlepkové domácí noky z dýně, servírované spolu s bylinkovým máslem potěší všechny vaše chuťové buňky a na ty kupované si ani nevzpomenete! Potěšte svou rodinu vynikající večeří či obědem, po kterém se budou moci utlouct.

Co budete potřebovat

  • 1 šálek dýňového pyré
  • 1 vejce
  • 1 hrnek blanšírované mandlové mouky
  • 1 šálek tapiokové mouky
  • 1 šálek strouhaného parmazánu + 1/4 šálku navíc
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 1/4 šálku slaného másla
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžíce šalvěje, nasekané

Postup

  • Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  • Smíchejte dýňové pyré a vejce v misce.
  • Vmíchejte mandlovou mouku, tapiokovou mouku, 1 šálek parmezánu, česnekový prášek a mořskou sůl.
  • Poté směs přendejte do plastového sáčku.
  • Odřízněte jeden roh sáčku a směs vymačkávejte na plech vyložený pečicím papírem.
  • Chcete tvořit asi 2,5 cm dlouhé noky, které jsou široké asi centimetr.
  • Poté, co naplníte celý plech noky, použijte zadní část vidličky k vytvoření odrážky v horní části každého noku.   
  • Pečte 20 minut.
  • Zatímco se noky pečou, na pánvi na středním plameni rozpusťte máslo.
  • Přidejte nasekaný česnek a šalvěj.
  • Když jsou noky upečené, přendejte je na pánev s máslem a promíchejte.
  • Naberte noky do misky a přelijte je bylinkovým máslem.
  • Posypte dalším parmazánem a užijte si to!
Bezlepkové domácí noky z dýně, servírované spolu s bylinkovým máslem v misce s vidličkou.
www.thetoastedpinenut.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze plynových sporáků. Kdo vyhrál v našem srovnání?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.