Veganské bramborovo-dýňové noky

Veganské bramborovo-dýňové noky

Naučte se s naším jednoduchým návodem připravit domácí veganské noky z brambor a dýně, na které potřebujete pouhé 4 ingredience. Je vhodný pro dospělé i děti, které můžete zapojit do procesu přípravy noků. Určitě si to užijí!

Co budete potřebovat

Na dýňové noky:

  • 1 a 1/2 šálku hladké mouky
  • 1 velký brambor, oloupaný a nakrájený na velké kousky
  • 1 šálek dýňového pyré
  • 1 lžička soli
  • 1/8 lžičky mletého muškátového oříšku (volitelně)

Na máslovou omáčku:

  • 4 lžíce veganského másla
  • 20 čerstvých lístků šalvěje, nasekaných nadrobno
  • 4 stroužky česneku, jemně nasekané

K servírování:

  • černý pepř
  • veganský parmazán

Postup

  • Vložte brambory do hrnce, zalijte je vodou a přiveďte k varu.
  • Snižte plamen na mírný a vařte, dokud nepůjdou jednoduše propíchnout vidličkou, asi 20–30 minut.
  • Sceďte (nezapomeňte si ponechat asi 1/4 šálku škrobové vody) a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
  • Rozšťouchejte brambory, aby byly jemné a hladké.
  • Odměřte si 3/4 šálku rozšťouchaných brambor a zbytek si schovejte na jiné použití.
  • Šťouchané brambory položte na čistou pracovní plochu.
  • Prosejte k nim mouku a přidejte dýňové pyré a sůl.
  • Vše promíchejte pomoučenýma rukama, dokud nevznikne hladké těsto, a když je těsto příliš mokré, přidejte další lžíci mouky nebo, je-li těsto příliš suché, přidejte po 1 lžíci odložené škrobové vody.
  • Těsto by mělo být měkké a mírně lepivé.
  • Jakmile je těsto hladké, hněťte ho 30 sekund až minutu nebo dokud nebude měkké, dávejte pozor, abyste těsto nepřepracovali.
  • Z těsta vytvarujte zhruba 2,5 cm vysoký obdélník a nakrájejte ho vodorovně na plátky.
  • Každý z těchto plátků srolujte do provazu o průměru asi centimetr a poté tyto provazy nakrájejte na noky.
  • Noky můžete buď vařit tak, jak jsou, nebo na nich můžete obtisknout vidličku.
  • Noky položte v jedné vrstvě na prkénko a lehce je poprašte moukou.
  • Přiveďte k varu osolenou vodu ve velkém hrnci.
  • Připravte si omáčku.
  • Dejte pánev na střední plamen a přidejte veganské máslo.
  • Jakmile se veganské máslo rozpustí, nechte ho vařit na pánvi asi 3-4 minuty.
  • Přidejte šalvěj a česnek a vařte 2-3 minuty.
  • Odstraňte ze sporáku.
  • Když se voda vaří, přidejte noky a zamíchejte, aby se nepřichytily. V
  • ařte, dokud nevyplavou na hladinu vody, a poté je nechte dalších 30 sekund sedět.
  • Pomocí děrované lžíce noky vyndejte a přendejte je do pánve k máslu.
  • Dejte pánev zpět na střední plamen a noky pár minut opékejte v máslové omáčce.
  • Podávejte posypané veganským parmazánem a troškou černého pepře.
Veganské noky z brambor a dýně na talíři s vidličkou.
www.sweetsimplevegan.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.