Tento pokrm je hotový za méně než 30 minut a kombinaci noků, dýňové omáčky, křupavé slaniny a kousků kuřecího masa si jednoduše zamilujete!
Co budete potřebovat
- 1 kg bramborových noků
- 8 proužků slaniny, nakrájených na kostičky
- 2 kuřecí prsa bez kosti a kůže, nakrájená na kostičky
- 230 g smetanového sýra, změkčeného
- 1 šálek dýňového pyré
- 1/2 šálku parmazánu
- 2 lžičky uzené papriky
- 1/2 lžičky chipotle prášku
- 1/2 lžičky česnekového prášku
- 1 šálek smetany na vaření
- sůl a pepř, podle chuti
- 3 jarní cibulky, nakrájené na plátky
Postup
- Přiveďte vodu ve velkém hrnci k varu.
- Jakmile se voda vaří, přidejte noky a vařte podle návodu na obalu.
- Po úplném uvaření sceďte, pokapejte trochou olivového oleje a dejte stranou.
- Velkou pánev dejte na střední plamen a přidejte slaninu.
- Smažte do křupava a vyjměte z pánve na talíř vyložený papírovou utěrkou, abyste odsáli přebytečný tuk.
- Do pánve přidejte na kostičky nakrájené kuřecí maso a dochuťte solí a pepřem.
- Restujte, dokud maso přestane být růžové.
- Vyjměte kuře z pánve a dejte stranou.
- Snižte teplotu na středně nízkou, v pánvi nechte 1 lžíci tuku ze slaniny a přidejte smetanový sýr.
- Promíchejte, aby smetanový sýr změkl.
- Přidejte dýňové pyré, parmazán, uzenou papriku, chipotle prášek a česnekový prášek.
- Promíchejte.
- Přidejte smetanu a promíchejte.
- Do pánve přidejte noky, kuřecí maso a slaninu.
- Promíchejte a nechte omáčku 5 minut vařit, aby se noky a kuře prohřály.
- V tuto chvíli by omáčka měla pěkně zhoustnout.
- Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte ještě trochu smetany a nechte chvíli povařit.,
- Pokrm ochutnejte a v případě potřeby dochuťte solí a pepřem.
- Hotové jídlo posypte jarní cibulkou a ihned podávejte.